Hrvatska

ODUŠEVILE IH BANJE Francuzima smo jedna od najpoželjnijih ljetnih turističkih destinacija

ODUŠEVILE IH BANJE Francuzima smo jedna od najpoželjnijih ljetnih turističkih destinacija

Hrvatska je, uz Sejšele, Maltu, Grčku, Poljsku, Portugal, Island, Rumunjsku i Gruziju, prema francuskom lifestyle magazinu Grazia jedna od devet najboljih destinacija za ovogodišnji ljetni odmor Francuza, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

Naime, u članku „Voyage: Ces 9 Destinations Où Il Sera Possible De Se Rendre Cet Été En Étant Vacciné“ Hrvatska je izdvojena među destinacijama u koje će Francuzi, koji su cijepljeni, nedavno preboljeli korona virus ili posjeduju negativan test na COVID-19, moći putovati već ovog ljeta.

Femme Actuelle, jedan od najčitanijih francuskih ženskih lifestyle magazina, u članku „Été 2021 : quelles sont les destinations de vacances les plus prisées cette année?“ izdvaja Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih destinacija za ljetni odmor Francuza u kojoj se već sada može sjediti na terasama kafića i restorana. U članku su, uz Hrvatsku, izdvojene i pojedine francuske destinacije te druge europske zemlje u koje se može putovati ovog ljeta.

O ljepotama Hrvatske obale piše i specijalizirani nautički dio magazina Le Figaro – Figaronautisme.com, koji donosi izbor 15 najljepših hrvatskih plaža. Le Figaro podsjeća kako je hrvatska obala idealna za brojne nautičke sportove, a podsjeća i na blagu klimu koja u Hrvatskoj traje od travnja do listopada te prekrasne plaže među kojima izdvaja cresku plažu Lubenice, dubrovačku Banje, splitsku Bačvice i bračku Zlatni rat.

Dodajmo kako brojni francuski mediji posljednjih tjedana intenzivno objavljuju i informacije o sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj te oznaci i kampanji Safe Stay in Croatia, ali i o prioritetnom cijepljenju turističkih djelatnika. Među njima su francuski časopis Geo, magazin Le Figaro te najznačajniji turistički portali u Francuskoj TourMaG i Voyages & groupe.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist