Hrvatska

‘POZITIVAN TREND’ U Hrvatskoj odmara 50 tisuća gostiju

Oko 50 tisuća turista, većinom stranaca, provelo je prvi svibanjski vikend u Hrvatskoj. Rekao je to direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić za RTL Danas.
-Ovo je prvi vikend od kad smo premašili brojku od 50 tisuća turista u Hrvatskoj u ovoj godini i mislim da možemo biti zadovoljni, obzirom na usporedbu s prošlom godinom kad u ovo vrijeme uopće nismo imali turističkog prometa ili je on bio zanemariv – rekao je te dodao kako prednjače Slovenci, Nijemci i Poljaci.
-Mislim da je ovo jedan pozitivan trend s obzirom, evo i danas, određeni trend pada broja zaraženih, a s druge strane rasta broja turista. Vjerujem da ćemo polako se približavajući se glavnoj turističkoj sezoni ipak ići u pozitivnom smjeru naprijed – rekao je.
Predviđa da će značajniji turistički promet početi krajem ovog mjeseca:
-Naravno, najveći turistički promet očekujemo u srpnju i kolovozu. Prema sadašnjim procjenama očekujemo da ćemo imati bolju turističku sezonu od prošle godine, ali valja napomenuti da to ovisi prije svega o nama samima, o epidemiološkoj situaciji. Dakle trebamo sve odraditi još i mi sami da bismo smanjili broj zaraženih i da bi Hrvatska ponovno ušla u one zelene brojke odnosno zelenu zonu i da onda postanemo zaista sto posto spremni za prihvat turista i u ovoj turističkoj sezoni – istaknuo je.
-Hrvatska turistička zajednica cijelo vrijeme komunicira intenzivno s tržištima i putem online kanala komunikacije putem društvenih mreža, vlastitih web stranica, u dogovoru s cijelim turističkim sektorom, sa Stožerom i vjerujem da će sve te informacije doći, u biti već su i došle do stranih turista. Turisti mogu na jednom mjestu dobiti sve relevantne informacije i na web stranicistaysafeincroatia.hr i na croatia.hr, to je naša glavna web stranica, sve su informacije dostupne i oko uvjeta putovanja u Hrvatsku, oko boravka u Hrvatskoj i vjerujemo da ćemo na taj način kvalitetno informirati turiste za sve ono što ih u Hrvatskoj očekuje, a percepcija je da je Hrvatska sigurna destinacija, da mogu sigurno boraviti ovdje i da smo njima najbliža destinacija – rekao je dalje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Opet rastu cijene goriva!

Dulist

Zainteresirani ste za subvencionirane stambene kredite? Požurite, prijave traju do 14. svibnja

Dulist

Uvodi se PDV na male pošiljke iz Kine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija