Hrvatska

‘POZITIVAN TREND’ U Hrvatskoj odmara 50 tisuća gostiju

'POZITIVAN TREND' U Hrvatskoj odmara 50 tisuća gostiju

Oko 50 tisuća turista, većinom stranaca, provelo je prvi svibanjski vikend u Hrvatskoj. Rekao je to direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić za RTL Danas.
-Ovo je prvi vikend od kad smo premašili brojku od 50 tisuća turista u Hrvatskoj u ovoj godini i mislim da možemo biti zadovoljni, obzirom na usporedbu s prošlom godinom kad u ovo vrijeme uopće nismo imali turističkog prometa ili je on bio zanemariv – rekao je te dodao kako prednjače Slovenci, Nijemci i Poljaci.
-Mislim da je ovo jedan pozitivan trend s obzirom, evo i danas, određeni trend pada broja zaraženih, a s druge strane rasta broja turista. Vjerujem da ćemo polako se približavajući se glavnoj turističkoj sezoni ipak ići u pozitivnom smjeru naprijed – rekao je.
Predviđa da će značajniji turistički promet početi krajem ovog mjeseca:
-Naravno, najveći turistički promet očekujemo u srpnju i kolovozu. Prema sadašnjim procjenama očekujemo da ćemo imati bolju turističku sezonu od prošle godine, ali valja napomenuti da to ovisi prije svega o nama samima, o epidemiološkoj situaciji. Dakle trebamo sve odraditi još i mi sami da bismo smanjili broj zaraženih i da bi Hrvatska ponovno ušla u one zelene brojke odnosno zelenu zonu i da onda postanemo zaista sto posto spremni za prihvat turista i u ovoj turističkoj sezoni – istaknuo je.
-Hrvatska turistička zajednica cijelo vrijeme komunicira intenzivno s tržištima i putem online kanala komunikacije putem društvenih mreža, vlastitih web stranica, u dogovoru s cijelim turističkim sektorom, sa Stožerom i vjerujem da će sve te informacije doći, u biti već su i došle do stranih turista. Turisti mogu na jednom mjestu dobiti sve relevantne informacije i na web stranicistaysafeincroatia.hr i na croatia.hr, to je naša glavna web stranica, sve su informacije dostupne i oko uvjeta putovanja u Hrvatsku, oko boravka u Hrvatskoj i vjerujemo da ćemo na taj način kvalitetno informirati turiste za sve ono što ih u Hrvatskoj očekuje, a percepcija je da je Hrvatska sigurna destinacija, da mogu sigurno boraviti ovdje i da smo njima najbliža destinacija – rekao je dalje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović