Županija

30. obljetnica osobođenja i 25. obljetnica osnivanja općine Dubrovačko primorje

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, župan Nikola Dobroslavić proteklog petka je u Slanome nazočio svečanoj sjednici povodom proslave Dana općine Dubrovačko primorje. „Drago mi je na proslavi 30. obljetnice oslobođenja i 25. obljetnice osnivanja općine Dubrovačko primorje vidjeti pripadnike postrojbi na koje smo izuzetno ponosni. Zahvalni smo svima koji su sudjelovali u oslobađanju Dubrovačkog primorja i pamtit ćemo njihov doprinos. Ovo je prigoda za čestitati općini na svim naporima da se zajednički uzdignemo iz pepela. Uvijek ima prostora za novi napredak općine Dubrovačko primorje uz koju su i županija, i naša razvojna agencija i Vlada Republike Hrvatske. Gradit ćemo nastavak autoceste do Osojnika jer samo čvrstom vezom s maticom zemljom možemo biti geostrateški sigurni, ali i otvoriti nove perspektive razvoja.“ – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

„Zadovoljstvo mi je što posljednjih godina uspješno surađujemo na implementaciji novih zahvata koji će pokrenuti ovo područje. Kroz projekt aglomeracije Dubrovnika otvaraju se prilike pojedinim mjestima u Dubrovačkom primorju, a infrastruktura će pružiti nove razvojne mogućnosti, pa bi i turizam na ovom području krenuo ukorak s Dubrovnikom i drugim turističkim središtima u našoj županiji“ – rekao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić zahvalio je svim žiteljima na doprinosu u razvoju općine Dubrovačko primorje u proteklih 30 godina naglasivši da je puno napravljeno, no da je pred općinom još puno zadataka, te da se nada da će i sadašnji čelnici, baš kao i branitelji 1991., zajedništvom ostvariti boljitak Dubrovačkog primorja.

Ovogodišnji laureati u općini Dubrovačko primorje su kapetan Davor Perušina koji je sa svojom posadom spasio trojicu brazilskih ribara, te folklorist Mato Katičić, čuvar tradicije i istinski zaljubljenik u sve što je primorsko. Za neprocjenjiv doprinos u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu općinske nagrade su dobili Primorska satnija i Policijsko-dragovoljačka satnija Slano. U prigodnom programu nastupila je klapa Staglin iz Slanog.

Pročitajte još

Nakon 30 godina počinju projekcije u Ljetnom kinu Cavtat

Dulist

Božo Lasić: ‘Razumijem razočaranje sugrađana. U ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda’

Dulist

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija