Županija

Šetnjom kroz Konavle upoznajte vinare, umjetnike, poduzetnike!

Agroturizam Konavle u nedjelju 29. svibnja 2022. godine, organizira treću, ujedno i završnu vođenu pješačku turu po Konavlima s početkom u 15 sati, sa željom da se svi zainteresirani kroz pješačenje i rekreaciju upoznaju s prirodnim i povijesnim bogatstvom Konavala, kao i s djelom agroturističke ponude koja im je možda još uvijek nepoznata. Ovom turom posjetit će se 3 sela i imati priliku upoznati se s radom 6 zanimljivih sugovornika, domaćina. Vinari, umjetnici, poduzetnici i ono najbitnije zaljubljenici u posao ili hobi koji rade otkrit će nam svoje priče!
Nedjeljna tura vodi od igrališta u Popovićima, gdje je osiguran parking za sve sudionike, preko sela pa štrekom do sela Komaji Vignje, povijesnih lokaliteta te zanimljivih domova koji skrivaju rad dvije obitelji Capor. Šumskim putem tura nastavlja prema dobro poznatoj vinariji Crvik te kružno predivnim peizažem prema Popovićima i agroturizmu Klaić. Dužina staze je oko 9 kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjima trajati do 19:30 sati. Staza vodi i šumskim i makadamskim kao i asfaltnim putima, uz više uspona i nizbrdica, ali je svojim sadržajem i vodeći računa o pauzama, prilagođena većem broju ljudi. Sudionicima se preporuča da nose prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj turi je besplatno za sve sudionike.
Svi koji žele, uz prethodnu rezervaciju, mogu ovu pješačku turu i izlet u Konavle upotpuniti ukusnim obrokom u Agroturizamu Kameni dvori, Izletištu Bakićevo, Izletištu Ivankovi ili Seoskoj kući Čilipi. Ova domaćinstva nude „Proljetni menu“, sa svježim, sezonskim namirnicama. Proljetni menu sastoji se od 3 slijeda, a cijena je 150,00 kuna po osobi.
Inače, vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta „Konavle hike“ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti manifestacije „Proljeće u Konavlima“. Tijekom proljetnih aktivnosti Udruge organizirao se događaj „Konavoska vina i ledenice“ te su se na više lokacija čistile i kosile pješačke staze Konavala. Dosad su uspješno organizirane i dvije pješačke ture: Močići-Pendovo selo-Močići s više od 60 sudionika te Čilipi-Komaji-Čilipi kao i posjet Istri i sajmu kobasica u Sv. Petru u Šumi. Projektom „Konavle hike“ Agroturizam Konavle planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Pročitajte još

Nakon 30 godina počinju projekcije u Ljetnom kinu Cavtat

Dulist

Božo Lasić: ‘Razumijem razočaranje sugrađana. U ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda’

Dulist

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija