Zanimljivosti

3 300 svijeća za Vukovar

Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije organizira hodočašće u Vukovar za mlade naše biskupije.

Na hodočašću će sudjelovati 100 mladih koji su se tijekom proteklog mjeseca pripremali preko zajedničkih susreta u crkvi sv. Mihajla u Lapadu gdje su se upoznavali s ratnim događanjima u Hrvatskoj i Vukovaru 1991.

U sklopu pripreme za hodočašće mladi su ispisivali na svijećama VUKOVAR, te su uspjeli pripremiti 3300 komada. Svijeće će se prodavati u nedjelju, 13. studenog u svim gradskim župama, uključujući Malu Braću, Sv. Vlaha, Dominikanski samostan u Gradu, Mandaljenu, Mline, Plat, Brgat, Postranje, Rožat, Nova Mokošica.

Cijena svijeća nije određena nego se skupljaju dobrovoljni prilozi koje će mladi naše biskupije odnijeti 18. studenoga u sklopu hodočašća u Vukovar. Sav prikupljeni novac donirat će se Caritasu u Vukovaru.

Iz Dubrovačke biskupije poručuju građanima da svijeće koje kupe zapale u svojim domovima na dan pada Vukovara, u petak 18. studenoga kao znak ljubavi, sjećanja, molitve i zahvalnosti svima koji su svoje živote dali za slobodu naše domovine.

Dio svijeća donacija je tvrtke Eljuga, a nabavku ostatka financirala je župa Sv. Mihajla na Lapadu.
Mladi naše biskupije koji hodočaste u Vukovar održat će i prigodan dramsko-recitativni program pod nazivom „Večer za Vukovar“, i to 13. studenog s početkom u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II u samostanu sv. Klare.

Pročitajte još

U Gruž uplovila ‘Nebula’ u vlasništvu suosnivača WhatsAppa

Dulist

FOTOGRAFIJA TJEDNA Zaljubljene sjene

Zvonimir Pandža

UOČI SVEČANOG OTVARANJA Pelješki most dobio i svoju pjesmu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija