Aktualno

1000 komunalnih vezova u Rijeci dubrovačkoj

1000 komunalnih vezova u Rijeci dubrovačkoj

Gradonačelnik Andro Vlahušić održao je sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem i predstavnicima tvrtki Adriatic Club International i IGH.

Tema sastanka bila je upravljanje obalnim pojasom u kontekstu izgradnje komunalnih i komercijalnih marina te infrastrukture u Rijeci dubrovačkoj i Lapadskoj obali.

Namjera Grada Dubrovnika je da se u sklopu rekonstrukcije desne obale Omble, koja će se izvesti paralelno s projektom odvodnje i vodovoda od Komolca do Stare Mokošice uredi i obalni zid.

Naime, Vodovod Dubrovnik dobio je potvrdu na glavni projekt za rješavanje odvodnje i vodovoda od Komolca do Stare Mokošice, a projekt uključuje cijelu desnu obalu Omble. Projektom će se postaviti nova vodovodna i kanalizacijska mreža, a planirano je da radovi počnu do ljeta.

Uređenjem rive stvorili bi se i preduvjeti za izgradnju oko 1000 komunalnih vezova za građane Dubrovnika. Preduvjeti pokretanja gradnje obalnog zida su izrada ekološke studije, kao i glavnog i izvedbenog projekta.

Prijedlog Grada Dubrovnika je da Županijska lučka uprava provede natječaje za izrađivače tih dokumenata uz sufinanciranje od strane Grada.

Također, gradonačelnik je Županijskoj lučkoj upravi predložio zajedničko financiranje izgradnje obalnog zida na području buduće komunalne marine na Batali u kojoj će se naći mjesta za 600 brodica Dubrovčana.

Budući da prostorno-plansko usklađenje trenutno predstavlja prepreku u projektu proširenja ACI marine Komolac, gradonačelnik je predložio da sukladno mišljenju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, županijska skupština donese odluku o točkastoj izmjeni prostornog plana te na taj način omogući realizaciju ovog projekta.

Ista odluka uvrstila bi se u Izmjene i dopune GUP-a Grada Dubrovnika, čime se pravno i prostorno-planski završavaju sve potrebne radnje za početak izgradnje. Očekuje se skoro očitovanje Dubrovačko-neretvanske županije na iznesene prijedloge.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist