Politika

Županijski HDZ: Prometna infrastruktura jedna je od glavnih pretpostavki razvoja Korčule

Kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera za župana Nikola Dobroslavić i zamjenika župana Joško Cebalo danas su, u pratnji saborskog zastupnika Branka Bačića, boravili na otoku Korčuli.
Kandidati su tako u utorak posjetili Smokvicu, Vela Luku i Blato te se tom prigodom družili s članovima i simpatizerima, koji su istovremeno imali mogućnost s njima podijeliti neke od problema s kojima se susreću stanovnici otoka. Također, građanima su se predstavile kandidatkinje HDZ-a za načelnicu Smokvice Petra Tomašić, za načelnicu Vela Luke Maja Zlokić te načelnicu Blata Franciska Jurišić Bačić.
Kao i na ostalim hrvatskim otocima, i na otoku Korčuli prometna infrastruktura jedna je od glavnih pretpostavki razvoja i ostanka stanovništa, a zbog čega je ova županijska vlast kroz proteklo razdoblje puno ulagala u izgradnju luka.
Značajna su također bila ulaganja u cestovnu infrastrukturu, u kvalitetu obrazovanja, ali i u zdravstveni standard, od čega se kao najznačajnija izdvajaju ulaganja u domove zdravlja na otoku, ali i uspostava cjelogodišnje helikopterske hitne službe na području županije, koja svoj značaj u našoj županiji ima osobito u slučaju kada se radi o hitnim slučajevima na otocima.
Također, u Vela Luci je bilo riječi i o razvoju zdravstvenog turizma, budući da se ondje nalazi Specijalna bolnica Kalos koja ima taj potencijal, a prilikom posjeta Blatu bilo je riječi o gospodarskom i poljoprivrednom potencijalu ovog područja, a u svjetlu postojećih gospodarskih subjekata.
Kandidati za župana i zamjenika Nikola Dobroslavić i Joško Cebalo tako su u izravnom kontaktu s mještanima Smokvice, Vela Luke i Korčule i ovom prilikom dobili jasan uvid u zahtjeve i kompleksnost života na otoku, ali i činjenicu da otok Korčula osim turizma, čiju ponudu izuzetno kvalitetno razvija, ima i druge potencijale za koje treba zajednički pronaći najbolje načine razvoja i promocije.
Izbori 2021.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

KRISTIĆ: Dubrovnik je ove zime bez izravnih zračnih linija s europskim i svjetskim odredištima. Tko je odgovoran?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija