Politika

VESELKO GABRIČEVIĆ Vlahušić nas je prevario, s Frankovićem će umirovljenici konačno dobiti dom kakvog zaslužuju

VESELKO GABRIČEVIĆ Vlahušić nas je prevario, s Frankovićem će umirovljenici konačno dobiti dom kakvog zaslužuju

Nakon što je predan zahtjev za građevinsku dozvolu za Dom umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik, gradonačelnik Mato Franković je s koalicijskim partnerom, Hrvatskom strankom umirovljenika, održao konferenciju za medije. Na lokaciji budućeg doma, tzv. Čačićevog doma ispod bolnice.
Naglasio je tom prilikom kako očekuje da će se građevinska dozvola ishoditi do listopada, nakon čega će se provesti javna nabava i sva potrebna procedura kako bi se i krenulo s izgradnjom. Projekt je prijavljen i na program ‘Oporavak i otpornost’ te će se financirati EU sredstvima. Zahvalio se Hrvatskoj stranci umirovljenika i njenom predsjedniku, generalu Veselku Gabričeviću na podršci koju su mu dali.
-Od prvog dana mandata ove Gradske uprave umirovljenici su nam vrlo važni – rekao je Franković te napomenuo kako je u njegovom mandatu Grad Dubrovnik započeo i s izgradnjom prvog doma umirovljenika u Dubrovniku nakon 1971., onog u Gružu te da će se vrlo skoro početi s gradnjom i ovog novog, modernog i velikog doma.
U njegovom društvu danas je bio i sam general Gabričević, koji je rekao kako će dubrovački umirovljenici konačno dobiti dva doma, što će značajno popraviti situaciju ne samo u Dubrovniku već u cijeloj županiji.
-U prethodnom mandatu gradonačelniku Vlahušiću dao sam potporu upravo na obećanju da će se izgraditi dom za umirovljenike. Međutim, nije prevario samo mene, prevario je sve umirvoljenike ovog grada jer dom do danas nije izgrađen. I ne samo da nije izgrađen, već nije završio niti projektnu dokumentaciju za što je na raspolaganju imao osam godina. Sad sam gotovo siguran da će se ovaj projekt realizirati i da će umirovljenici dobiti dom kakav zaslužuju. Osvrnuo se i na Vlahušićeve prozivke na račun Olge Muratti.
-Gospođa Muratti nije se nikome prodala za nekakve škude. Ona podupire HDZ, odnosno Frankovića za gradonačelnika. To je odluka gradske organizacije i potpora mene osobno i središnjice HSU-a. Prepoznali smo dio programa koji se odnosi na umirovljenike i naši zahtjevi s kojima smo išli prema gradonačleniku su u programu te smo sigurni da će se realizirati onako kao što smo zajednički i planirali – rekao je Gabričević.
Na pitanje što još Vlahušić nije realizirao i s čim je tada bio razočaran ponovio je kako je obećao izgradnju doma, a niti dokumentaciju nije ishodio.
-To je prevara – poručio je te dodao kako je i tada bilo razgovora o poboljšanju materijalnog stanja umirovljenika, kao što je oslobađanje od plaćanja dopunskog osiguranja za sve umirovljenike s mirovinama do 3500 kuna. Upravo to je uvršetno u predizborni program HDZ-a i koalicijskih partnera.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist