Politika

Županijski HDZ ne želi otkriti sve karte

Razgovarali smo o suradnji sa strankama s kojima smo do sad surađivali, a to je u ovom slučaju DDS – ponovio je u petak na završnoj konferenciji za medije kandidat HDZ-a za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić na novinarsko pitanje o možebitnim koalicijama za formiranje većine u Županijskoj skupštini.

Kako je izjavio, otvoreni su za razgovore sa svim drugim strankama, ali s nekima radije ne bi koaliciju poradi neideološke kompatibilnosti, ali suradnju svakako nude.

– Vjerojatno ćemo koaliciju ostvariti s nekim od partnera, a prvi od njih je DDS – iznio je.

– Što se tiče HNS-a, mi ćemo sa svim političkim strankama u Skupštini razgovarati nakon izbora. Svi oni koji su spremni dati podršku gospodinu Dobroslaviću su dobrodošli – dodao je Branko Bačić, predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić.

O koalicijama za formiranje većine u Gradskom vijeću kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković pak je poručio:

– Pričekajmo da izbori prođu. Jamčim vam da ćemo imati stabilnu, čvrstu, jaku koaliciju. Možda ćemo ovaj put dostići veći rekord nego prošli. U prošlom sazivu Gradskog vijeća imali smo ukupno 41 sjednicu i bili smo jedni od rekordera u državi s održanim brojem sjednica. Dakle, apsolutnu uključenost gradskih vijećnika želimo postići i u novom mandatu. otvoreni smo za suradnju sa svima, poštujemo sve, ali ne damo se ucijenjivati. Idemo dalje isključivo i jedino u interesu Grada Dubrovnika.

Izbori 2021.

Pročitajte još

Petrov nakon konstituirajuće sjednice: Skupština se pretvara u placu, a s Mostom nema trgovine

Dulist

KONSTITUIRANA SKUPŠTINA Orlić predsjednica, potpredsjednici HDZ-ov Nikša Sentić i SDP-ova Fani Favro Bukvić

Dulist

BURNO U SKUPŠTINI Most-ovci prekršili dogovor, nisu podržali Orlić, Jerkoviću ‘visi’ mjesto potpredsjednika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija