Politika

Županijski HDZ ne želi otkriti sve karte

Županijski HDZ ne želi otkriti sve karte

Razgovarali smo o suradnji sa strankama s kojima smo do sad surađivali, a to je u ovom slučaju DDS – ponovio je u petak na završnoj konferenciji za medije kandidat HDZ-a za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić na novinarsko pitanje o možebitnim koalicijama za formiranje većine u Županijskoj skupštini.

Kako je izjavio, otvoreni su za razgovore sa svim drugim strankama, ali s nekima radije ne bi koaliciju poradi neideološke kompatibilnosti, ali suradnju svakako nude.

– Vjerojatno ćemo koaliciju ostvariti s nekim od partnera, a prvi od njih je DDS – iznio je.

– Što se tiče HNS-a, mi ćemo sa svim političkim strankama u Skupštini razgovarati nakon izbora. Svi oni koji su spremni dati podršku gospodinu Dobroslaviću su dobrodošli – dodao je Branko Bačić, predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić.

O koalicijama za formiranje većine u Gradskom vijeću kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković pak je poručio:

– Pričekajmo da izbori prođu. Jamčim vam da ćemo imati stabilnu, čvrstu, jaku koaliciju. Možda ćemo ovaj put dostići veći rekord nego prošli. U prošlom sazivu Gradskog vijeća imali smo ukupno 41 sjednicu i bili smo jedni od rekordera u državi s održanim brojem sjednica. Dakle, apsolutnu uključenost gradskih vijećnika želimo postići i u novom mandatu. otvoreni smo za suradnju sa svima, poštujemo sve, ali ne damo se ucijenjivati. Idemo dalje isključivo i jedino u interesu Grada Dubrovnika.

Izbori 2021.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist