Politika

HDZ UVJEREN U POBJEDU Bačić: ‘Najbolji smo i najkompetentniji’

HDZ UVJEREN U POBJEDU Bačić: 'Najbolji smo i najkompetentniji'

Vodili smo pozitivnu kampanju u kojoj smo isticali sva naša postignuća u županiji, gradovima i općinama – rekao je predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačićna na početku konferencije za medije u petak, a uoči drugog kruga lokalnih izbora. Kako je iznio, u prvom krugu njihov kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić pobjedio je uvjerljivom većinom u svim jedinicama lokalne samouprave, a sjajan rezultat ostvario je i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković. Takva podrška, programi koje su predstavili te realizirani projekti na oba polja njihova su garancija da isto ponove i u nedjelju kada će naši sugrađani odlučiti tko će voditi županiju, odnosno grad u iduće četiri godine.

– Nismo se dali impresionirati uvredama koje su na račun nas i naših kolacijskih partnera davali politički suparnici. Dapače, vodili smo kampanju kojom smo željeli reći da je ova županija, odnosno grad mjesto pristojnosti, političke uključivosti i da nakon ovih izbora za njih treba brinuti – poručio je i dodao kako će HDZ nastaviti uvažavati svoje oponente, ali poruka je jasna: ‘Najbolji smo i najkompetentniji’.

U proteklih 12 godina koliko vode ovu županiju, kako je iznio, ona se plasirala na treće mjesto po indeksu razvijenosti u čitavoj Hrvatskoj te ima tendencije zauzeti drugo.

– Najuspješniji smo po izvlačenju EU fondova što govori o administrativnom kapacitetu i znanju. Tim putem ćemo nastaviti s našim županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Matom Frankovićem. Pozivam sve sugrađane da u nedjelju doista bude festival demokracije i da izlaznost bude što veća. S obzirom na sve relevantne ankete uvjeren sam da naši kandidati pobjeđuju – komentirao je Bačić.

Prisutnim predstavnicima medija obratio se i Dobroslavić.

– Iza nas su brojni projekti među kojima i najvažniji – Pelješki most s kojim konačno spajamo dva razdvojena dijela Hrvatske i EU. Pred nama je novo razdoblje za koje imamo program kojim planiramo daljnje prometno povezivanje županiju. Gradit ćemo autocestu do Osojnika, brzu cestu do Zračne luke Dubrovnik i pelješku cestu. Dakle, nakon sedam luka koje smo već započeli, izgradit ćemo još dvije – Pernu i Prigradicu. Cjelovito ćemo obnoviti OB Dubrovnik i ostvariti vrlo važan strateški projekt zaštite doline rijeke Neretve od zaslanjenja, ujedno i navodnjavanje, Centar komepetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu te višenamjenski kongresni centar – iznio je.

Uvjeren je da će u nedjelju potvrditi kako su oni bolja politička opcija, osobito od Mosta.

– Gospodin Božo Petrov je u ovu kampanju ušao bez programa. Ima 16 teza objavljenih od kojih su dvije potpuno iste. To nije ozbiljno ni odgovorno prema našim sugrađanima jer vi morate reći ne samo što želite već kojim projektima to kanite ostvariti. Druga stvar koju sam mu zamjerio je da je on 2020. izjavio da će se županije ukinuti i broj općina će se smanjiti na 130 iz doba Jugoslavije. Time se ugrožava pozicija Dubrovnika kao regionalnog središta te ja za nas to apsolutno neprihvatljivo – naglasio je.

Na njega nadovezao se Mato Franković, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika.

– Iza nas su četiri godine uspješnog mandata u kojem smo se susreli s brojnim izazovima i rješili više od 300 projekata kojima smo podigli kvalitetu života u Dubrovniku. Međutim, iza nas je i više od godinu dana koronakrize – financijske i zdravstvene krize, u kojoj smo također uspješni. Pred nama je vrijeme oporavka, budućnosti i odgovornog upravljanja Gradom Dubrovnikom. Pokazali smo da znamo kako doći do oporavka. Svakim danom su turističke brojke sve bolje. Dubrovnik će po prvi put biti povezan sa SAD-om sa čak sedam letova tjedno. Britanskom tržištu dolazi oporavak, krenula je već linija prema Njemačkoj i uistinu stvari idu kako treba. Ono što želim i što vjerujem da će svi naši politički konkurenti ostatak izborne kampanje, ali i sutra te u nedjelju, ostati normalni i neće podmetati – naglasio je osvrnuvši se na SMS poruke koje su stigle na mobilne telefone članova HDZ-a, a kojima možete više pročitati ovdje.

– Pozivam sve naše sugrađane – izađite u nedjelju na izbore. Važno jer ne biramo samo gradonačelnika Grada Dubrovnika nego našu budućnost za iduće četiri godine – zaključio je Franković.

Izbori 2021. 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist