Županija

Županija osigurala 1,8 milijuna kuna za stanarine, specijalizacije i edukacije zdravstvenih radnika

Županija osigurala 1,8 milijuna kuna za stanarine, specijalizacije i edukacije zdravstvenih radnika

Svjesni smo važnosti ulaganja u kadar, s naglaskom privlačenja i zadržavanja zdravstvenih radnika te i ove godine nastavljamo sa sufinanciranjem poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije, za što je u Proračunu osigurano 1 milijun i 800 tisuća kuna – rekao je župan Nikola Dobroslavić ove srijede. Naime, župan je s ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Dubrovačko-neretvanske županije potpisao ugovore za sufinanciranje poticajnih mjera za zdravstvene radnike.

Ugovor s Općom bolnicom Dubrovnik vrijedan je 480 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike. Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije potpisao je ugovor vrijedan 300 tisuća kuna za sufinanciranje stanarine zdravstvenim radnicima. Domovi zdravlja i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije potpisali su ugovore vrijedne po 170 tisuća kuna namijenjene za specijalizacije, stanarine, edukacije i poticanja deficitarnih zdravstvenih kadrova.

-Ovo je jedna od najznačajnijih poticajnih mjera jer neke ustanove bez ovih sredstava ne bi uopće bile u mogućnosti uputiti svoje djelatnike na specijalizacije – rekao je u ime potpisnika ugovora ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan te se zahvalio Dubrovačko-neretvanskoj županiji na zahvalnicama koje su svim djelatnicima u zdravstvu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za izniman doprinos u borbi protiv pandemije COVID-19 dodijeljene na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist