Županija

Županija: ‘Nastavljamo s ulaganjima u zdravstveni nadstandard’

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s osiguravanjem sredstava za sufinanciranje troškova liječničkog tima na Kalamoti, kao i nadstandardnog dijela tima sanitetskog prijevoza na području Općine Mljet.

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan potpisali su ugovor kojim Dubrovačko-neretvanska županija iz proračuna sufinancira dio troškova za plaću, stalnu pripravnost te troškove prijevoza liječničkog tima na radu u ordinaciji na otoku Koločepu, navode iz županije.

Sporazum o financiranju nadstandardnog dijela tima sanitetskog prijevoza na području Općine Mljet potpisali su Dobroslavić, načelnik Općine Mljet Đivo Market, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Mljet Ivan Sršen te ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Sporazumom se Dom zdravlja Dubrovnik obvezao osigurati nadstandardni dio tima sanitetskog prijevoza koji se sastoji od jednog vozača i vozila sanitetskog prijevoza, a koji će stalno biti stacioniran na području Općine Mljet. Troškove bruto plaće vozača dijele Javna ustanova ‘Nacionalni park Mljet’ 50 posto, te po 25 posto Općina Mljet i Dubrovačko-neretvanska županija.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

SILVIO NARDELLI Prijepor oko trase brze ceste treba riješiti čim prije i započeti s projektiranjem

Andrea Falkoni Račić

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Dulist

Kreirajmo zajedno ‘Konavoski eko park’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija