Županija

Županija i Općina zajednički ulažu u Osnovnu školu Župa dubrovačka

Županija i Općina zajednički ulažu u Osnovnu školu Župa dubrovačka

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas sporazum o zajedničkom ulaganju u Osnovnu školu Župa dubrovačka s načelnikom Općine Župa dubrovačka Silvijom Nardellijem i ravnateljem škole Antonom Jurkićem.

Riječ je o sporazumu kojim je ugovoreno da sve strane zajednički financiraju ulaganje u izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Župa dubrovačka i sportske dvorane vrijedne oko 180 tisuća eura. DOkumentaciju će u jednakom iznosu sufinancirati Županija i Općina.

Podsjetimo, u studenom 2023. godine izrađen je novi idejni projekt Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Župa dubrovačka i sportske dvorane u svrhu prijave predmetnog projekta na financiranje u okviru poziva Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole iz operativnog programa NPOO.

Dodajmo i kako je rekonstrukcija Osnovne škole Župa dubrovačka jedan u nizu projekata ulaganja u obrazovne ustanove na području Dubrovačko-neretvanske županije. Pred nama su i projekti nadogradnje i povećanja kapaciteta u školama u Veloj Luci i Pločama, kao i izgradnja potpuno nove Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću. U listopadu 2023. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja i opremanje Osnovne škole Cavtat“ s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Završen je i idejni projekt za izgradnju i opremanje nove zgrade OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

Upravni odjela z aobrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji sa školama kojima je osnivač, intenzivno je započeo s pripremom projektno-tehničke dokumentacije za sve škole koje održavaju nastavu u jednoj smjeni kako bi se njihovom rekonstrukcijom, nadogradnjom i modernizacijom izvršila prilagodba za održavanje cjelodnevne nastave po programu Ministarstva u koji sve škole moraju biti uključene do početka školske 2026./2027. godine. Za svaku školu potrebno je osigurati i opremiti kuhinju, blagovaonicu i školsku dovranu te urediti učionice, kabinete i inovativne prostore za učenje u skladu s nacionalnim propisima.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist