Županija

ŽUPAN: Zalažem se da oni koji se mogu cijepiti, a ne žele, sami plaćaju testiranje

Koliko vezova planirate osigurati za sugrađane? Jeste li u županiji imali kakvih problema prilikom provođenja odluke o covid potvrdama? – bila su pitanja vijećnika Tea Andrića.

-Planirali smo 1500 vezova u ovom mandatu, a optimistični smo jer je to velika potreba te su naši sugrađani o tome iskazali inicijativu da se na tome još aktivnije radi. U komunalnoj luci Porto UŠ smo napravili 90 vezova, slijede i oni u Mokošici i Gružu. Dobili smo potvrdu da ćemo moći financirati vezove iz europskih fondova. Što se tiče covid potvrda, nismo imali problema. Bilo je u početku onih koji ih nisu imali ili ih nisu htjeli pokazati, ali to je normalan dio života. Svi naši zaposlenici pristupaju poslu u skladu s epidemiološkim preporukama. Pravo je i da netko ne bude cijepljen, ali dovodimo u pitanje činjenicu da poslodavac treba plaćati te testove. Nadam se i zalažem se da zaposlenici sami plaćaju testiranje. Zašto bih ja plaćao nekome kome je ponuđeno cijepljenje, tko se može cijepiti, a ne želi? To je moja pozicija i tako ćemo se postaviti od onog trena kada država odluči da poslodavci to ne moraju plaćati – odgovorio je Andriću Dobroslavić.

Pročitajte još

Županijska lučka uprava Korčula kreće s uređenjem luke Kneže

Dulist

Regionalni centar kompetentnosti Dubrovnik pridaje veliku pažnju radu s učenicima s teškoćama

Dulist

Pelješki most ekspresno prošao tehnički pregled, utvrđeni samo manji nedostaci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija