Županija

ŽUPAN: Zalažem se da oni koji se mogu cijepiti, a ne žele, sami plaćaju testiranje

Koliko vezova planirate osigurati za sugrađane? Jeste li u županiji imali kakvih problema prilikom provođenja odluke o covid potvrdama? – bila su pitanja vijećnika Tea Andrića.

-Planirali smo 1500 vezova u ovom mandatu, a optimistični smo jer je to velika potreba te su naši sugrađani o tome iskazali inicijativu da se na tome još aktivnije radi. U komunalnoj luci Porto UŠ smo napravili 90 vezova, slijede i oni u Mokošici i Gružu. Dobili smo potvrdu da ćemo moći financirati vezove iz europskih fondova. Što se tiče covid potvrda, nismo imali problema. Bilo je u početku onih koji ih nisu imali ili ih nisu htjeli pokazati, ali to je normalan dio života. Svi naši zaposlenici pristupaju poslu u skladu s epidemiološkim preporukama. Pravo je i da netko ne bude cijepljen, ali dovodimo u pitanje činjenicu da poslodavac treba plaćati te testove. Nadam se i zalažem se da zaposlenici sami plaćaju testiranje. Zašto bih ja plaćao nekome kome je ponuđeno cijepljenje, tko se može cijepiti, a ne želi? To je moja pozicija i tako ćemo se postaviti od onog trena kada država odluči da poslodavci to ne moraju plaćati – odgovorio je Andriću Dobroslavić.

Pročitajte još

ODUŠEVLJENI SU DUBROVNIKOM Župan posjetio mlade Ukrajince koji borave u Učeničkom domu

Dulist

[MALOSTONSKI ZALJEV] Velika ekološka akcija čišćenja podmorja

Dulist

Od srijede nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija