Županija

DOBROSLAVIĆ: Nemoguće je razumjeti one koji se ne žele cijepiti. To je anticivilizacijski

DOBROSLAVIĆ: Nemoguće je razumjeti one koji se ne žele cijepiti. To je anticivilizacijski

‘Seriju’ vijećničkih pitanja na šestoj sjednici Županijske skupštine otvorio je vijećnik Ante Damić koji je župana Dobroslavića pitao o posljedicama velikih kiša i poplava koje su u zadnje vrijeme učestale Dolini Neretve.

-Je li županija svjesna ove ugroze i što poduzima? Razmišlja li se o energetskog obnovi Opće bolnice Dubrovnik jer je to jako potebno? – pitao je Damić.

Župan Dobroslavić mu je odgovorio kako su poplave doista problem Doline Neretve te je ukazao na problem donjeg toka Neretve kao i na klimatske promjene. Županija, dodao je, brine o tome permanentno te je provela nekoliko projekata kojima su osiguravali, najprije vatrogascima, opremu za zaštitu i intervencije na vodi. Što se tiče energetske obnove Opće bolnice Dubrovnik župan Dobroslavić je naglasio da će projekt biti vrijedan oko 130 milijuna kuna. Njime će se obnoviti ovojnica, zaštititi krov, prozori, instalacije, struja, voda i klima uređaji. Bolnica će, rekao je župan, dobiti novi izgled i funkcionalnost.

-Vjerujem da ćemo ga uskoro realizirati, a i zato su nam potrebna sredstva iz EU fondova – rekao je župan.

Vijećnik Marko Mujan tematizirao je postavljanje ograda na koncertima u Dubrovniku, ali i diljem županije, kao i aktualne covid mjere.

-Odgovorni na svim razinama nakon igranja džepnog golfa sada igraju nekakav džepni biljar. Hoće li na našu županiju pasti neka milost da dočekamo ponoćku nepodijeljeni? – pitao je Mujan.

Župan Dobroslavić odgovorio mu je kako svi živimo u pandemiji koja nas opterećuje, ali je dodao kako to ‘nikako nije mizeran život’.

-Možemo i dalje živjeti sadržajno, pogotovo ako se pridržavamo mjera. Što se tiče stožera, oni odrađuju divovski dio posla. Što se tiče segregacije, postoji rješenje koje je nadohvat ruke svima, a to je cijepljenje. Nemoguće je razumjeti ove koji se ne žele cijepiti. To je anticivilizacijski. Ako se budemo cijepili, osigurat ćemo što normalniji život  i izglede za što bolju turističku sezonu – rekao je župan te je one koji oko cijepljenja dvoje ili šalju drukčije preporuke pozvao da šute.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist