Županija

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ Šampion smo turizma, ali je za naše gospodarstvo iznimno važna i poljoprivreda

Peti Međunarodni kongres o ruralnom turizmu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” i partnera svečano je otvoren u Cavtatu u srijedu navečer.

Ovogodišnji kongres okupio je 400 sudionika iz 15 zemalja, a svečanom otvaranju nazočili su brojni visoki uzvanici.

-Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas u najjužnijoj hrvatskoj županiji i najjužnijoj općini naše domovine. Želim čestitati organizatorima i zahvaliti što su upravo Dubrovačko-neretvansku županiju izabrali kao domaćina ove važne konferencije. Glavna tema – pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvanom COVID-19 pandemijom je jako aktualna i iznimno važna te vjerujem kako će ovaj kongres doprinijeti razvoju našeg poljoprivrednog i turističkog sektora. Dubrovačko-neretvanska županija poznata je kao šampion turizma, no, uvijek naglašavamo i važnost poljoprivrede za naše gospodarstvo. U našim krajevima možemo se pohvaliti vrhunskim vinima, vrijednim školjkarima, agrumima s neretvanskog područja i brojnim drugim poljoprivrednim proizvodima. Kao županija, učinili smo velike iskorake u pogledu razvoja ruralnog turizma, a posebno tu moram istaknuti Općinu Konavle – naglasio je ovom prilikom župan Dobroslavić u svom uvodnom obraćanju.

Okupljenima su se obratili i predsjednica Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, upraviteljica Zavoda za povijest HAZU u Dubrovniku Nella Lonza, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek te predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir.

Pročitajte još

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

‘PITURI’ U RANJINI ‘Za svaku pohvalu je što činite za razvoj stolnog tenisa, ali i sporta u Dubrovniku općenito’

Dulist

SUDJELOVALO 28 VATROGASACA Redovna vatrogasna vježba DVD-a Montokuc

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija