Županija

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ ‘Orepić insinuira, protivimo se ukidanju Policijske uprave’

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ 'Orepić insinuira, protivimo se ukidanju Policijske uprave'

Župan Nikola Dobroslavić reagirao je na izjave ministra unutarnjih poslova Vlaha Orepića u vijestima RTL televizije, vezano za reorganizaciju policije i zahtjev za smjenu načelnika PUDN Tonćija Radibratovića.

“Odgovarajući na pitanje o najavljenoj reorganizaciji policije i zahtjevu za smjenom načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonćija Radibratovića, ministar Orepić opravdava svoje postupke izjavom: ‘Župan je rekao da ne da svoju policijsku upravu. Toliko je politika saživjela s policijom da ju oni smatraju svojom infrastrukturom’.

Insinuacija je da su policijske uprave pod utjecajem županija i regionalne politike i ‘njihova infrastruktura’. Naravno da nisam rekao da ne dam svoju policijsku upravu, jer policijska uprava nije županijska, županija nema nikakva upliva na rad policije, ne postavlja načelnike, čak nemamo niti kontakte, osim kroz Županijsko vijeće za prevenciju kriminaliteta.

Ovdje se radi o borbi koju vodi ova županija protiv nauma Milanovićeve vlade iz prošlog mandata, ali i Programa Mosta o formiranju četiri do pet regija u Hrvatskoj i protiv izmještanja sjedišta državnih uprava, ustanova i javnih poduzeća u zamišljene centre tih regija. To smatramo novom centralizacijom, a velike regije držimo sjemenom razdora unutar hrvatskog nacionalnog bića i veoma opasnim projektom. Takvom se projektu oštro protivimo i tražimo da se prekine izmještati sjedišta uprava iz županijskih središta te da se sva izmještena sjedišta vrate, u našem slučaju, u Dubrovnik.”

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist