Županija

Uz znanje i specijalnost dr. Cara Mljećani dobili i najsuvremeniji ultrazvučni uređaj

Uz znanje i specijalnost dr. Cara Mljećani dobili i najsuvremeniji ultrazvučni uređaj

Ambulanta Opće medicine u Babinom polju na Mljetu, koju vodi. dr. Siniša Car, dobila je najsuvremeniji ultrazvučni (kardiološko – abdominalni) uređaj, kojega su danas na Mljetu predstavili predstavnici Doma zdravlja Dubrovnik, dobavljača i Dubrovačko-neretvanske županije.

Kako je istaknuo ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan, riječ je o jedinom ovakvom uređaju u Hrvatskoj u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a nabavljen je s ciljem poboljšanja zdravstvene skrbi na otoku Mljetu.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije, riječ je o najsuvremenijem ultrazvučnom uređaju namijenjenom za različite oblike dijagnostike, a opremljen je i tzv. Kardiološkom sondom što je posebno važno iz razloga jer je dr. Car kardiolog. Uređaj je i prenosiv, ali ima sve funkcije stacionarnog uređaja.
Kako je naglasio dr. Siniša Car, riječ je o dijagnostičkom alatu koji će uvelike pomoći populaciji na Mljetu.
Uređaj je koštao 250 tisuća kuna, a Dom zdravlja i Županija su u uređenje ambulante i stana za dr. Cara, koji je bio u derutnom stanju, uložili zajednički još 400 tisuća kuna.
-Stanovnici Mljeta su, uz znanje i specijalnost doktora Cara, dobili još jednu malo proširenu zdravstvenu kardiološku zaštitu i sami tim će opterećenje na bolničku razinu biti puno manje. Da bi se bilo koji doktor, a pogotovo dr. Car zadržao u ovakvom mjestu morali smo stvoriti i ostale uvjete, a to je stan u općinskom vlasništvu koji je bio u derutnom stanju. Ovim ulaganjem mislim da smo stvorili dobre uvjete za stanovanje – rekao je Bazdan.
Zamjenik župana Davorko Obuljen zahvalio se doktoru Caru za njegov nesvakidašnji podvig dolaska na Mljet.

-Ovo je mali korak ka revitalizaciji boljitka života na otocima – zaključio je Obuljen.
Mljetski načelnik Đivo Market se zahvalio Domu zdravlja i Županiji na pomoći i uređenju stana u općinskom vlasništvu.
-Zahvalio bih se dr. Caru koji je došao živjeti među nas dijeliti sudbinu otočana i unijeti neke novitete u naš život jer sami znamo da na otoke sve nekako laganije, sporije dolazi. Dr. Car je zaista car – rekao je Market.
Sam dr. Car istaknuo je kako nije dostojan tolike hvale, te kako je fasciniran kako se sve s lakoćom realiziralo u ovih nekoliko mjeseci koliko je na otoku.
-Hvala svima, hvala Mljetu. Došao sam do spoznaje da ovom otoku ništa ne treba samo što više ljudi, to je jedina stvar, ljudi koje će ovdje raditi i živjeti.
Danas je na Mljetu predstavljen i mobilni palijativni tim kojega vodi dr. Branko John, a čiji je koordinator sestra Maja Bender, a koji bi trebao zaživjeti i na Mljetu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist