Županija

U Župi otvorena specijalistička ginekološka ordinacija

U Župi otvorena specijalistička ginekološka ordinacija

Novoosnovana specijalistička ginekološka ordinacija u Zdravstvenoj stanici Župa dubrovačka danas je službeno započela sa svojim radom.

Svečanom otvaranju nazočili su ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, općinski načelnik Silvio Nardelli, zamjenik Davorko Obuljen te pročelnik upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb županije Dario Kulišić.

U svom obraćanju ravnatelj Bazdan izrazio je zadovoljstvo osiguravanjem svih zakonskih preduvjeta za otvaranjem prijeko potrebne specijalističke ordinacije u Župi dubrovačkoj, te najavio i skoro zapošljavanje još jedne patronažne medicinske sestre. Poželio je dobrodošlicu dr. Lale Jurić za koju je posebno istaknuo kako se radi o stučnoj osobi koja će vrijedno i savjesno obavljati svoj posao.

Općinski načelnik Silvio Nardelli zahvalio se što je prepoznata potreba za otvaranjem specijalističke ginekološke ordinacije na zadovoljstvo velikog broja stanovništva Župe dubrovačke. Posebno je naglasio kako Općina Župa dubrovačka sukladno svojim mogućnostima već dugi niz godina potpomaže rad i daje svoj doprinos za potrebe zdravstva na svom području.

-Općina je prije par godina u potpunosti financirala nabavku vozila za potrebe patronažne sestre, a besplatno je ustupila i prostor za rad pedijatrijske ambulante, koja je s obzirom na rastući natalitet i veliki broj djece i više nego potrebna u Župi. Sklopljenim govorom o pružanju laboratorijskih usluga s Ustanovom za zdravstvenu skrb Glavić, Općina je stanovnicima Župe omogućila uslugu uzimanja materijala za laboratorijsku obradu upravo ovdje u zdravstvenoj stanici što uvelike olakšava svakodnevicu pacijentima koji štede vrijeme i novac odlaska u Dubrovnik. Radi osiguravanja što bolje zdravstvene zaštite svim stanovnicima Župe dubrovačke, Općina Župa dubrovačka na popisu svojih prioriteta ima i financiranje nabavke vozila Zavoda za hitnu medicinu dubrovačko neretvanske županije, koje bi se koristilo za potrebe stanovnika Župe dubrovačke – izjavio je Nardelli.

Općina je svojim sredstvima financirala i uređenje okoliša zdravstvene stanice, postavljanje novih sprava na dječje igralište, kao i uređenje pješačkog dijela iznad same zgrade, izgradnjom nogostupa za sigurnost svih posjetitelja ambulante.

Dr. Lale Jurić rekla je kako je vesela i zadovoljna što napokon ima priliku raditi u dugo najavljivanoj i iščekivanoj ordinaciji, što će pozitivno djelovati na njen profesionalni i obiteljski život, te se iskreno zahvalila ukazanom povjerenju.

 

Tekst i foto: Općina Župa dubrovačka

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist