Županija

ŽUPA DUBROVAČKA Djelomično obustavljeni radovi na rekonstrukciji ceste od Mandaljene prema Čelopecima

ŽUPA DUBROVAČKA Djelomično obustavljeni radovi na rekonstrukciji ceste od Mandaljene prema Čelopecima

U tijeku je izvođenje radova nastavka proširenja ceste, izgradnje nogostupa, javne nabave i rješavanja oborinske odvodnje na lokalnoj cesti od naselja Mandaljena prema naselju Čelopeci, na dionici između malog mosta i mosta na rijeci Taranti, javljaju iz Općine Župa dubrovačka.

-Nažalost prigodom obavljanja ovih radova otkriveno je kako su telekomunikacijske optičke instalacije na nepovoljnoj dubini u trupu ceste i smetaju rekonstrukciji oborinske odvodnje, odnosno brojnih propusta u trupu ceste. Radi se od 11 propusta na ovoj dionici ceste koji spajaju oborinske kanale koji provode oborine sa sjevernih okolnih prostora šireg područja. Nailaskom na telekomunikacijske kanale došlo je do djelomične obustave radova, odnosno usporenja radova zbog čekanja na tehnička rješenja telekomunikacijskog operatera i dostavu potrebne opreme i instalacija nužnih za izmještanje – ističu iz Općine.

U ovu svrhu bilo je nužno izvesti radove iskopa novog rova uzduž cijelog obuhvata planiranih radova kako bi na siguran način osigurali sve telekomunikacijske usluge ne samo stanovnika Župe dubrovačke nego i mnogo šireg područja. Troškove izmještanja telekomunikacijskih instalacija snosi Hrvatski telekom. Iz Općine mole sudionike u prometu na strpljenje tijekom izvođenja spomenutih radova.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist