DuList PROMO

ZNANJEM DO EU FONDOVA Projekt dRural – Sudionicima Dubrovnik EXPO-a predstavljena digitalna platforma

ZNANJEM DO EU FONDOVA Projekt dRural - Sudionicima Dubrovnik EXPO-a predstavljena digitalna platforma

Projekt dRural – tržište usluga za europska digitalna ruralna područja, pomaže rastu gospodarstva, stvara radna mjesta, potiče lokalne poduzetnike i poboljšava kvalitetu života

Sudionicima i partnerima Dubrovnik EXPO-a, događaja koji promovira obrazovanje te okuplja gospodarstvenike, visokoobrazovne institucije, centre izvrsnosti i ostale institucije, 3. studenog 2022. godine, predstavljen je otvoreni Javni poziv za financiranje složenih i jednostavnih usluga u sklopu digitalne platforme dRural.

Zainteresirani su se upoznali sa svim prednostima za buduće prijavitelje, među kojima je i financiranje usluga u iznosu od 5.000,00 do 50.000,00 eura. Javni poziv je otvoren do 15. siječnja 2023. godine, a više informacija o pozivu može se prnaći na službenoj projektnoj stranici.

Podsjetimo, projekt dRural – tržište usluga za europska digitalna ruralna područja, pomaže rastu gospodarstva, stvara radna mjesta, potiče lokalne poduzetnike i poboljšava kvalitetu života. Ovakvo tržište usluga pokreće se najprije u četiri europske ruralne regije – španjolskoj regiji Extremadura, švedskoj Jämtland Härjedalen, nizozemskoj regiji Gelderland i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u kasnijem dijelu provedbe projekta navedena rješenja namjerava se promovirati u drugim regijama i šire.

Tako se u sklopu projekta u Domu zdravlja Metković razvija virtualna čekaonica, a u dolini Neretve digitalna tržnica. Dom zdravlja Metković time je postao pilot projekt inovativnog načina pristupa zdravstvenoj zaštiti, dok će dolina Neretve postati prva digitalna tržnica na ovom području. Također, u sklopu dRural projekta, unaprijedit će se i sustav praćenja te analiziranja kretanja ljudi u frekventnim turističkim područjima koristeći postojeću Wi-Fi infrastrukturu i sustave.
U posljednjih nekoliko godina Županija je, u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA, poduzela brojne korake s ciljem ‘pametnog’ razvojnog pristupa svim dijelovima županije.

Uz donesenu ‘ICT strategiju Dubrovačko-neretvanske županije’, Županija je uspješno pripremila projekt razvoja širokopojasne infrastrukture odnosno regulirala daljnju provedbu iste. I dalje se nastavlja s projektima razvoja i primjene ‘pametnog’ koncepta diljem županije.

Projekt dRural provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz suradnji s Gradom Metkovićem, Domom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojnim centrom u Osijeku te partnerima iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije, a uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA u sklopu provedbe projekta ‘Znanjem do EU fondova’.

Projekt je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020, ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’, pruža tehničku i stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi i provedbi EU projekta.

ZNANJEM DO EU FONDOVA Projekt dRural - Sudionicima Dubrovnik EXPO-a predstavljena digitalna platforma

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist