DuList PROMO

U nedjelju biciklijada na relaciji Vojski do – Mihanići novouređenom Ćirovom trasom!

Biciklijada Ciro II Vojski do Mihanici 3

Prava prilika za provesti dan u prirodi!

Biciklijada Ćirovom trasom na relaciji Vojski do-Mihanići u Konavlima održat će se u nedjelju 13. studenoga, s početkom u 13:30 sati na Vojskom dolu.

Biciklijada je jedna od aktivnosti projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (ĆIRO II), Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. U sklopu aktivnosti projekta ĆIRO II, u Vojskom dolu na lokaciji bivše željezničke stanice, uređen je piknik park sa stolovima i klupama. Također, uređeno je dječje igralište namijenjeno djeci starijoj od tri godine, sa spravama za balansiranje (steperi, viseći most, klimava greda, žičani most, majmunski most i izlomljena greda). Na lokaciji u Mihanićima pored kružnog tunela uređeno je vanjsko vježbalište, koje će se također obići tijekom biciklijade.

Biciklijada Ciro II Vojski do Mihanici 1

Za sve koji žele posjetiti stazu i provesti dan u prirodi, a nisu u mogućnosti biciklirati, planirana je organizirana pješačka tura, koja će krenuti istovremeno s biciklijadom. Za vrijeme biciklijade, spomenuto dječje igralište na Vojskom dolu, početnoj točki događanja, biti će na raspolaganju roditeljima i djeci, što je prilika i najmlađima da se upoznaju s novim sadržajima na Ćirovoj trasi. Novouređeni prostor u potpunosti je namijenjen relaksaciji u prirodi i dječjoj edukaciji kroz igru.

Općina Konavle poziva sve zainteresirane da se priključe ovom događanju koje je besplatno za sve sudionike. Za one koji nemaju vlastiti bicikl, na raspolaganju će biti 30 bicikala koje će se moći koristiti tijekom biciklijade.

Biciklijada Ciro II Vojski do Mihanici 2

Uređenje Ćirove trase brojnim dodatnim sadržajima glavne su odlike i ciljevi projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (ĆIRO II) koji jača i povećava raznolikosti turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaljeva, kroz razvoj zajedničke tematske turističke destinacije. Ovim projektom dodatno se valorizira cikloturistički potencijal trase nekadašnje uskotračne željeznice.

Ukupna vrijednost projekta za sve prekogranične partnere je 1.770.362,68 eura, a sredstvima Europske unije sufinancirano je 85 posto, odnosno 1.504.808,26 eura.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Konavle.

LOKALNA BICIKLIJADA ĆIRO II – B2

Interreg IPA CBC Ciro II

Logotip Opcina Konavle

Pročitajte još

Sedam savjeta za učinkovit rad od kuće

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist