Grad

ZEMLJIŠTE NA GLAVICI BABINOG KUKA ‘Određen je očevid na licu mjesta radi predaje zemljišta Gradu Dubrovniku’

ZEMLJIŠTE NA GLAVICI BABINOG KUKA 'Određen je očevid na licu mjesta radi predaje zemljišta Gradu Dubrovniku'

Grad Dubrovnik ovog je petka pokušao ući u posjed zemljišta na Glavici Babinog kuka, kojega je u svrhu izgradnje javne prometnice naziva OS 3 Babin kuk ovlastio. Na Glavici Babinog kuka danas su bili i pripadnici interventne policije radi asistencije Odjelu za opću upravnu i imovinsko-pravne poslove Dubrovačko-neretvanske županije u postupku provođenja očevida i izvlaštenja čestice zemlje u korist ovrhovoditelja, Grada Dubrovnika.

DuList je o ovom slučaju poslao upit Gradu Dubrovniku, a odgovor prenosimo u cijelosti.

– Temeljem ovršnog rješenja Dubrovačko-neretvanske županije, nadležnog Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, provodi se postupak izvršenja rješenja u svrhu izgradnje nerazvrstane ceste ‘OS-3’, a temeljem izvršnog rješenja o izvlaštenju te dokaza o izvršenoj uplati naknade izvlašteniku, koja je određena procjembenim elaboratom izrađenim od strane ovlaštenog sudskog vještaka za procjenu vrijednosti nekretnina u predmetnom postupku.

Obzirom da izvršenik nije u ostavljenom roku dobrovoljno predao nekretninu, koja je bila predmet izvlaštenja od strane nadležnog Upravnog odjela DNŽ, doneseno je rješenje kojim je određen očevid na licu mjesta dana 28. travnja s početkom u 10 sati radi predaje u posjed navedenog dijela zemljišta Gradu Dubrovniku slobodnog od osoba i stvari na način i u postupku kako to propisuju odredbe o postupanju Zakona o općem upravnom postupku – napisali su u odgovoru na upit.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist