Grad

ZEMLJIŠTE NA GLAVICI BABINOG KUKA ‘Određen je očevid na licu mjesta radi predaje zemljišta Gradu Dubrovniku’

Grad Dubrovnik ovog je petka pokušao ući u posjed zemljišta na Glavici Babinog kuka, kojega je u svrhu izgradnje javne prometnice naziva OS 3 Babin kuk ovlastio. Na Glavici Babinog kuka danas su bili i pripadnici interventne policije radi asistencije Odjelu za opću upravnu i imovinsko-pravne poslove Dubrovačko-neretvanske županije u postupku provođenja očevida i izvlaštenja čestice zemlje u korist ovrhovoditelja, Grada Dubrovnika.

DuList je o ovom slučaju poslao upit Gradu Dubrovniku, a odgovor prenosimo u cijelosti.

– Temeljem ovršnog rješenja Dubrovačko-neretvanske županije, nadležnog Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, provodi se postupak izvršenja rješenja u svrhu izgradnje nerazvrstane ceste ‘OS-3’, a temeljem izvršnog rješenja o izvlaštenju te dokaza o izvršenoj uplati naknade izvlašteniku, koja je određena procjembenim elaboratom izrađenim od strane ovlaštenog sudskog vještaka za procjenu vrijednosti nekretnina u predmetnom postupku.

Obzirom da izvršenik nije u ostavljenom roku dobrovoljno predao nekretninu, koja je bila predmet izvlaštenja od strane nadležnog Upravnog odjela DNŽ, doneseno je rješenje kojim je određen očevid na licu mjesta dana 28. travnja s početkom u 10 sati radi predaje u posjed navedenog dijela zemljišta Gradu Dubrovniku slobodnog od osoba i stvari na način i u postupku kako to propisuju odredbe o postupanju Zakona o općem upravnom postupku – napisali su u odgovoru na upit.

Pročitajte još

NOVI ZAKON ‘Održivi turizam se nameće kao nužnost. Treba sjesti za stol i odrediti prioritete’

Dulist

GRADSKO VIJEĆE Slijedi novi set zabrana, ali vatromet ipak na Stradunu

Andrea Falkoni Račić

NADSTREŠNICE, RASVJETA, PAMETNE KLUPE… Texo Molior dobio posao urbano-komunalnog uređenja Lapadske obale

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija