Grad

Prijem za izaslanstvo grada prijatelja Montereya

Prijem za izaslanstvo grada prijatelja Montereya

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, sa suradnicima, primio je danas delegaciju grada prijatelja Montereyja. Prijemu su nazočili i direktor Dubrovačkog polumaratona ‘Du Motion’ Alen Bošković te direktor američkog maratona Big Sur Doug Thurston.

I ovom je prigodom istaknuta izvrsna suradnja dva grada prijatelja, a gradonačelnik Mato Franković upravo je Dubrovački polumaraton nazvao ‘krunom suradnje’. Naime, još 2017. godine dva su grada primila nagradu međunarodne organizacije ‘Sister Cities International’ za suradnju na pripremi i organizaciji događanja ‘Du Motion’ u kategoriji ‘Inovacije: Gospodarski razvoj’ za gradove koji imaju ispod 100 tisuća stanovnika.

Laurie Huelga iz Grada Montereya predstavila je članove izaslanstva, među kojima su bili i pobjednici ovogodišnjeg međunarodnog maratona Big Sur koji se održava u Montereyu, a koji je 30 godina stariji od dubrovačke utrke. Zahvalili su na gostoprimstvu i izrazili zadovoljstvo što su svake godine prisutni na polumataronu ‘Du Motion’, koji se nadolazeći vikend održava u Dubrovniku.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist