Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] ŽUPAN NIKOLA DOBROSLAVIĆ 2022. možemo ocijeniti kao uspješnu i povijesnu godinu

Župan Nikola Dobroslavić za DuList je istaknuo po čemu će pamtiti 2022. godinu, ali i koja su njegova očekivanja za ovu 2023. godinu.

Nakon dvije izazovne godine obilježene korona-krizom, 2022. Dubrovačko-neretvanska županija zasigurno može ocijeniti kao uspješnu, ali i povijesnu godinu. Otvorili smo Pelješki most, ne samo naš san, nego i san cijele Hrvatske. Ovaj milenijski projekt spojio je naš teritorij, no pred nama su i novi izazovi. U tijeku je izrada dokumentacije za tri ključna projekta cestovne infrastrukture -nastavak autoceste od čvora Metković do Osojnika, brzu cestu do Zračne luke Dubrovnik te brzu cestu preko poluotoka Pelješca. I za ove projekte imamo punu podršku naše Vlade.

Veliki naglasak ova županija stavila je i na projekte povezivanja otoka, to jest na lučku infrastrukturu. U godini za nama završili smo šest luka, a u tijeku je realizacija kapitalnih projekata na otoku Korčuli-Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci te luke Polačište. Pred nama je i početak radova na rekonstrukciji i dogradnji luke Ubli na Lastovu, te realizacija luke Prigradica u Blatu i luke Perna s obilaznicom Orebića.

Posebno smo ponosni na nedavno otvorenu Dnevnu bolnicu u Metkoviću, na radove na opremanju Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Ruka prijatelja. S ulaganjima u zdravstvo i socijalnu skrb nastavljamo i dalje. Priprema projekta obnove Opće bolnice Dubrovnik, kao i kapitalni projekt rekonstrukcije i uređenja Specijalne bolnice Kalos svakako su prioriteti za nas.

Ulagali smo i u poljoprivredu, kroz realizaciju sustava navodnjavanja Glog. Kao što smo najavljivali, slijedi nam sustav Koševo-Vrbovci i iznimno važan projekt brane na Neretvi.

Naš kapitalni projekt Centra za gospodarenje otpadom nam je, također, jako važan, posebno zbog činjenice da je on preduvjet zatvaranja svih odlagališta otpada u županiji i iznimno važan dio održivog sustava gospodarenja otpadom.

Naravno, neizostavna su ulaganja i u obrazovanje, gdje se posebno ističe projekt Regionalnog centra kompetentnosti, ali i brojne investicije u škole kojima smo osnivač i u koje smo u godini za nama uložili gotovo 8,5 milijuna kuna.

Naše gospodarstvo je ponovno u punom zamahu, turističke brojke su nam ponovno na jednoj odličnoj razini, što smo i najavljivali.

Dubrovačko-neretvanska županija brinula je i brinut će za sve svoje stanovnike i svoje cijelo područje. Godina za nama bila je, s veseljem to ističemo, godina puna uspjeha i ulaganja. Uvjeren sam da će nova, 2023., biti još uspješnija.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija