Županija

[ŽELJE I OSVRTI] NIKOLA DOBROSLAVIĆ Trudom i radom se može napredovati

Župan Nikola Dobroslavić za DuList je istaknuo po čemu će pamtiti 2021. godinu, ali i koja su njegova očekivanja za ovu 2022. godinu.

-Izazovna, zahtjevna, ali za Dubro­vačko-neretvansku županiju u pojedi­nim segmentima jako uspješna, tako bih ukratko opisao 2021. Pandemija koronavirusa pred svakog od nas drugu godinu zaredom stavila je određene iza­zove i prepreke, ali osobno smatram borbu protiv COVID-a u našoj županiji uspješnom. Ono što sebi moramo pri­znati kao svojevrsni neuspjeh je zasad nedovoljna procijepljenost. Osim zdravstvene ugroze, pandemija nam je donijela i onu ekonomsku, no pono­san sam na uspjeh turističke sezone i u godini pred nama očekujem povratak na predpandemijske brojke. Nastavit ćemo raditi na povezanosti svih naših dijelova. Dokazuju to i realizirani lučki projekti, poput lukobrana Puntin u Korčuli, rive u Donjem čelu, komunalne lučice Porto Uš, oni koji će u godini pred nama biti završeni-pomorsko-putnički terminal u Veloj Luci, luka Trpanj, komunalna lučica u Račišću i valobran u Dračama, ali i oni čije ćemo radove otvoriti u nadolazećim mjesecima-luka Ubli na Lastovu, Polačište na Korčuli te luka Perna zajedno s obilaznicom Ore­bića. Posebno me veseli i početak plo­vidbe cjelogodišnje brzobrodske linije Lastovo-Korčula-Dubrovnik, ali i uvo­đenje helikopterske hitne medicinske službe kroz cijelu godinu. 2021. doka­zala je kako se trudom i radom može napredovati i kako možemo ostvariti kapitalne projekte na korist cijele zajed­nice i svih naših sugrađana. Ponosan sam što mogu najaviti početak radova na izgradnji nove zgrade Osnovne škole Cavtat, ali i vrlo važnog Centra za gos­podarenje otpadom Lučino razdolje – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 29. prosinca 2021.

Pročitajte još

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija