Županija

[ŽELJE I OSVRTI] NIKOLA DOBROSLAVIĆ Trudom i radom se može napredovati

Župan Nikola Dobroslavić za DuList je istaknuo po čemu će pamtiti 2021. godinu, ali i koja su njegova očekivanja za ovu 2022. godinu.

-Izazovna, zahtjevna, ali za Dubro­vačko-neretvansku županiju u pojedi­nim segmentima jako uspješna, tako bih ukratko opisao 2021. Pandemija koronavirusa pred svakog od nas drugu godinu zaredom stavila je određene iza­zove i prepreke, ali osobno smatram borbu protiv COVID-a u našoj županiji uspješnom. Ono što sebi moramo pri­znati kao svojevrsni neuspjeh je zasad nedovoljna procijepljenost. Osim zdravstvene ugroze, pandemija nam je donijela i onu ekonomsku, no pono­san sam na uspjeh turističke sezone i u godini pred nama očekujem povratak na predpandemijske brojke. Nastavit ćemo raditi na povezanosti svih naših dijelova. Dokazuju to i realizirani lučki projekti, poput lukobrana Puntin u Korčuli, rive u Donjem čelu, komunalne lučice Porto Uš, oni koji će u godini pred nama biti završeni-pomorsko-putnički terminal u Veloj Luci, luka Trpanj, komunalna lučica u Račišću i valobran u Dračama, ali i oni čije ćemo radove otvoriti u nadolazećim mjesecima-luka Ubli na Lastovu, Polačište na Korčuli te luka Perna zajedno s obilaznicom Ore­bića. Posebno me veseli i početak plo­vidbe cjelogodišnje brzobrodske linije Lastovo-Korčula-Dubrovnik, ali i uvo­đenje helikopterske hitne medicinske službe kroz cijelu godinu. 2021. doka­zala je kako se trudom i radom može napredovati i kako možemo ostvariti kapitalne projekte na korist cijele zajed­nice i svih naših sugrađana. Ponosan sam što mogu najaviti početak radova na izgradnji nove zgrade Osnovne škole Cavtat, ali i vrlo važnog Centra za gos­podarenje otpadom Lučino razdolje – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 29. prosinca 2021.

Pročitajte još

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Dulist

Bekić: U Dnevnoj bolnici Metković do danas pregledano 1150 pacijenata

Dulist

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija