Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] GRADONAČELNIK MATO FRANKOVIĆ Pred nama je intenzivna 2023. godina

[ŽELJE I OSVRTI] GRADONAČELNIK MATO FRANKOVIĆ Pred nama je intenzivna 2023. godina

Gradonačelnik Mato Franković za DuList je istaknuo po čemu će pamtiti 2022. godinu, ali i koja su njegova očekivanja za ovu 2023. godinu.

Vrlo je važno istaknuti da nam je ova godina donijela financijski oporavak, i Gradu kao instituciji i gospodarstvenicima na području grada. Možemo slobodno krenuti mirniji u 2023. godinu.

Od bitnijih projekata istaknuo bih završetak škole u Ulici Ilije Sarake gdje se ovih dana obavljaju završni radovi. Završen je i opremljen dom umirovljenika u Gružu. Očekujemo još i tehnički prijem te u konačnici u idućoj godini početak rada doma. Istaknuo bih i činjenicu da smo riješili sve probleme po pitanju izgradnje Lapadske obale, a radovi dalje vrlo dobro napreduju. Dodijeljeno je prvih 17 stanova u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području Grada Dubrovnika po modelu ‘dubrovačke stanogradnje’, a već početkom iduće godine uselit će se i preostalih 26 stanova.

Krajem ove 2022. započela je i dugo očekivana Aglomeracija Dubrovnik, vrijedna 800 milijuna kuna, kojom će Grad Dubrovnik dobiti novi kanalizacijski sustav, vodoopskrbni sustav i sustav pročišćavanja otpadnih voda, što je itekako značajno i predstavlja povijesnu investiciju u komunalnu infrastrukturu.

Iduća 2023. će zasigurno biti intenzivna, pogotovo po pitanju EU fondova. Naime, grad Dubrovnik je označen kao jedan od ITU gradova koji bi trebao dobiti 22 milijuna eura kroz ITU program. Sredstvima kroz taj program ćemo moći financirati značajan broj projekata.

Paralelno s tim resorno Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je prije nekoliko dana raspisalo natječaj za izgradnju novih domova umirovljenika. Poznato je da Grad već ima građevinsku dozvolu za dom umirovljenika ispod Opće bolnice, kapaciteta 270 osoba. Planiramo se javiti na taj natječaj i započeti radove u idućoj godini.

U idućoj 2023. će završiti i projekt izgradnje Lapadske obale, a očekuje nas početak izgradnje ceste Tamarić u Mokošici koja će rasteretiti cijelo naselje Mokošica te izgradnja nove sportske dvorane Orašac. Vjerujem da do kraja iduće godine možemo započeti s radovima i na novoj multifunkcionalnoj sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist