Aktualno

Želite li saznati kako radi policija? Dođite sutra u Gospino polje

Želite li saznati kako radi policija – posjetite nas sutra u Gospinom polju na danima otvorenih vrata – pozivaju građane iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Druženje policije s građanima predviđeno je u sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku ove srijede, 24. svibnja od 9 sati.

Policijski službenici izložit će opremu i tehniku koju koriste različiti rodovi policije (interventna policija, prevencija, granična policija, kriminalistička policija, prometna policija, vodiči službenih pasa, službeni psi), a građani će moći pogledati i pokazne vježbe interventnih timova ove Policijske uprave.

Isto tako građani će imati priliku vidjeti pokaznu vježbu službenog psa.

Na kraju prezentacije učenici Privatne gimnazije Dubrovnik odigrat će kratku nogometnu utakmicu s policijskim službenicima.

-Pozivamo sve zainteresirane građane, a posebno učenike drugih razreda srednjih škola i učenike završnih razreda srednjih škola (trogodišnjeg i četverogodišnjeg trajanja) da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako postati policajac ili policajka.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja – navode u pozivu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

MJEŠTANI I DALJE NEGODUJU Postira se vraća na jesen. Kako preživjeti ljeto s Dorom?

Dulist

RIJEŠENO PITANJE PRISTUPNE CESTE S HEBRANGOVE Kraj Karingtonke niče kompleks s 300 stanova?

Dulist

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija