Zanimljivosti

Zelena turneja kreće s Brsalja

S Brsalja će ovog četvrtka u 10:30 na putovanje do Švicarske i poznatog sajma u Genevi krenuti hrvatski električni automobil (DOK-ING XD) u sklopu zelene turneje najvećeg eko projekta u regiji „dm Green City Project 2012.“.

Dio je to projekta koji se odvija pod generalnim pokroviteljstvom dm-a, a koji će tijekom tri mjeseca trajanja projekta (travanj, svibanj, lipanj) u 2012., Međunarodnoj godini energetske učinkovitost, organizatori će građanima pokloniti nekoliko ekološki odgovornih inicijativa i kulturno-edukativnih sadržaja.
Dm Green City Project 2012 počinje u veljači dm zelenom turnejom, inicijativom kojom će po prvi puta u Hrvatskoj jedan električni automobil (DOK-ING XD) stići vožnjom iz Hrvatske (Dubrovnik) do Švicarske (Geneva) na sajam automobila te će samostalno preći udaljenost od 1415km puneći se isključivo na običan priključak za struju, uz niz popratnih zabavno edukativnih sadržaja.

Dm zeleni tim koji će putovati XD električnim autom od Dubrovnika do Geneve činit će zagrebački raper i organizator Green City Projecta Marko Lasić Nered, voditelj i komičar Mario Petreković te Tomislav Boško, generalni direktor DOK-ING-a.
Zelena turneja uključuje dočeke u nekoliko najljepših hrvatskih obalnih gradova (Makarska, Split, Zadar, Gospić, Rijeka, Pula).  dm i organizatori pozivaju građane da se pridruže ispraćaju dm zelene turneje i to ispred dm-ovih poslovnica gdje će ih dočekati bogati informativni i zabavni program – „Budite i vi dio dm zelene turneje i otpratite hrvatski električni automobil na Sajam automobila u Genevu!“
 

Pročitajte još

Prolistala je stoljetna murva na Pilama!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Mistični otočić svetog Andrije

Zvonimir Pandža

Hrvatska od danas ima čak 42 proizvoda zaštićenog naziva u EU!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija