Zanimljivosti

Najbolji šporki makaruli u Prota!

Najbolji šporki makaruli u Prota!

Na dan Ultima od karnevala u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika održan je tradicionalni “Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula” na kojem je pobjedu odnijela ekipa restorana Proto.

Ove godine sudjelovalo je sedam ugostitelja: hoteli Valamar Lacroma i Excelsior, te restorani Ragusa 2, Klarisa, Rozarij, Poklisar i Proto.

Ugostitelji su svoj pjat ukusnih šporkih makarula okupljenim građanima u Luži nudili po cijeni od deset kuna, a čisti prihod od prodaje i ove godine bit će uplaćen u humanitarne svrhe, točnije Udruzi za zaštitu djece i mladih od zlostavljanja i zanemarivanja Feniks iz Dubrovnika.

Stručni žiri, koji je šporke makarule sedam ekipa ocjenjivao prema najboljem izgledu, okusu i mirisu ovog tradicionalnog dubrovačkog jela, i ove godine je bio u jakom sastavu.

U žiriju su tako bili pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić, predsjednik Udruge kuhara Dubrovačko-neretvanske županije i kulinarski akademik Božo Lučić, gastronomski stručnjak i vitez kulinarstva Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija Josip Žuvela, dugogodišnji turistički djelatnik i predsjednik Udruge za očuvanje dubrovačkog turizma “Dubrovački izlog” Lukša Lucianović te šef kuhinje hotela Excelsior i konavoski “pjesnik u kuhinji” Petar Obad.

Nakon zahtjevnog, ali i slasnog zadatka kušanja svih vrsta šporkih makarula, stručni žiri donio je odluku kako je najbolje šporke makarule spravila ekipa restorana Proto.

Sigurno je da su svi sudionici i posjetitelji maškaranog kompeticijuna kući otišli – siti i zadovoljni.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist