Aktualno

ŽELE PRIVUĆI JOŠ VIŠE AVIOLINIJA Ovo je novi poticajni program Zračne luke Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik programom novih poticajnih mjera (eng. Incentive) zrakoplovnim prijevoznicima potiče porast prometa i razvoj mreže ruta, sve u cilju brzog oporavka zračnog prometa prema i iz Dubrovnika. Politika poticaja (odnosno popusta) je izračunata kao postotak na cijenu naknade za slijetanje i uzlijetanje, naknade za parking zrakoplova i naknade za putnički servis. Mjere se primjenjuju na principu transparentnosti, nediskriminacije i jednakog tretmana za sve zrakoplovne prijevoznike koji obavljaju komercijalne međunarodne redovne letove prema dubrovačkoj zračnoj luci, uz uvjet da prijevoznik nema otvorenih dugovanja.

INCENTIVE za ljetni red letenja

Poticajne mjere Zračne luke Dubrovnik za razvoj mreže ruta za ljetni red letenja su podijeljene u dva dijela:

Poticajne mjere za redovne letove prema novom odredištu,

Poticajne mjere za povećanje kapaciteta na postojećim rutama u odnosu na ljetni red letenja prethodne godine.

Predsezona je definirana kao razdoblje od početka ljetne sezone do 31. svibnja. Glavna sezona je definirana kao period od 1. lipnja do 31. kolovoza. Postsezona je definirana kao razdoblje od 1. rujna do kraja ljetne sezone. Poticajne mjere za ljetni red letenja se primjenjuju od 1. siječnja 2022., piše Croatian Aviation.

Redovni letovi – novo odredište

Zrakoplovni prijevoznik mora ispuniti slijedeća pravila i uvjete da bi ostvario pravo na poticajnu mjere za redovne letove za novo odredište: ruta mora biti prema odredištu za/iz kojeg nije bilo letenja u prethodnom ljetnom redu letenja, ruta za novo odredište se mora odvijati minimalno dva puta tjedno kroz ljetni red letenja, zrakoplovni prijevoznik koji ostvaruje pravo na ovu poticajnu mjeru mora ostvariti barem 60 posto svog najavljenog reda letenja dostupnog u sustavu za raspored letova Zračne luke Dubrovnik na prvi dan ljetnog reda letenja. Povećanje kapaciteta na ruti u odnosu na ljetni red letenja prethodne godine

Zrakoplovni prijevoznik mora ispuniti sljedeća pravila i uvjete da bi ostvario pravo na poticajnu mjere za povećanje kapaciteta na ruti:

Primjenjuje se na postojeće rute kada zrakoplovni prijevoznik poveća kapacitet na ruti za više od 15 posto ili uspostavi dodatne letove na ruti. Ako se uspostavljaju dodatni letovi na postojećoj ruti, mora se ostvariti barem 60 posto najavljenih letova dostupnih u sustavu za raspored letova Zračne luke Dubrovnik na prvi dan ljetnog reda letenja.

Poticaj se primjenjuje na sve operacije letova zrakoplovnog prijevoznika na ruti s povećanim kapacitetom ili uspostavljene dodatne letove na ruti. Povećanje kapaciteta se izračunava prema dostupnim podatcima o redu letenja zrakoplovnog prijevoznika na prvi dan ljetnog reda letenja. Ne primjenjuje se ako je smanjen kapacitet na drugim rutama koje su prometovale u prethodnom ljetnom redu letenja.

INCENTIVE za zimski red letenja

Poticajne mjere Zračne luke Dubrovnik za razvoj mreže ruta za zimski red letenja su podijeljene u dva dijela:

Poticajne mjere za redovne letove prema novom odredištu, poticajne mjere za povećanje kapaciteta na postojećim rutama u odnosu na zimski red letenja prethodne godine. Poticajne mjere za zimski red letenja se primjenjuju od 25. listopada 2020.

Redovni letovi – novo odredište

Zrakoplovni prijevoznik mora ispuniti sljedeća pravila i uvjete da bi ostvario pravo na poticajnu mjere za redovne letove za novo odredište: ruta mora biti prema odredištu za/iz kojeg nije bilo letenja u prethodnom zimskom redu letenja, ruta za novo odredište se mora odvijati minimalno dva puta tjedno kroz zimski red letenja, zrakoplovni prijevoznik koji ostvaruje pravo na ovu poticajnu mjeru mora ostvariti barem 60 posto svog najavljenog reda letenja dostupnog u sustavu za raspored letova Zračne luke Dubrovnik na prvi dan zimskog reda letenja.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Provjerite tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Franković čestitao Romani Delić: ‘Vjerujem da će tvoje priznanje biti inspiracija za sve ostale učenike’

Dulist

OD UTORKA Ponovno s radom počinju upravni poslovi u Orebiću

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija