Grad

Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

Novi asfaltni zastor, betonski rubnjaci i nova javna rasvjeta postavljeni su u sklopu radova uređenja dijela Ulice Žrtava s Dakse, navode iz Grada Dubrovnika. Ulica je obnovljena sukladno iskazanoj volji stanara, koji su svoje prijedloge uređenja iznijeli na sastanku s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Ova ulica u Lapadu proteže se usporedno s prometnicom, a služi kao pješačka zona i kolni prilaz za stanare koji imaju osiguran parking na svojim parcelama, dok parkiranje vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

U okviru radova uklonjen je postojeći asfaltni zastor koji je bio u jako lošem stanju te je nakon tamponiranja postavljen novi sloj asfalta. Uz cestu su postavljeni betonski rubnjaci i javna rasvjeta kojom je obuhvaćen dosad neosvijetljeni dio ulice.

Grad Dubrovnik ove je radove proveo u okviru redovitog održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na svom području, putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu. Vrijednost radova uređenja ulice, koje je izveo ugovorni izvođač Tehnogradnja d.o.o., iznosi oko 32 tisuća eura, odnosno 240 tisuća kuna. Za postavljenje rasvjete Grad Dubrovnik osigurao je dodatnih 9 tisuća eura, odnosno oko 67 tisuća kuna.

Foto/Video: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

NOVI ZAKON ‘Održivi turizam se nameće kao nužnost. Treba sjesti za stol i odrediti prioritete’

Dulist

GRADSKO VIJEĆE Slijedi novi set zabrana, ali vatromet ipak na Stradunu

Andrea Falkoni Račić

NADSTREŠNICE, RASVJETA, PAMETNE KLUPE… Texo Molior dobio posao urbano-komunalnog uređenja Lapadske obale

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija