Grad

Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

Novi asfaltni zastor, betonski rubnjaci i nova javna rasvjeta postavljeni su u sklopu radova uređenja dijela Ulice Žrtava s Dakse, navode iz Grada Dubrovnika. Ulica je obnovljena sukladno iskazanoj volji stanara, koji su svoje prijedloge uređenja iznijeli na sastanku s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Ova ulica u Lapadu proteže se usporedno s prometnicom, a služi kao pješačka zona i kolni prilaz za stanare koji imaju osiguran parking na svojim parcelama, dok parkiranje vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

U okviru radova uklonjen je postojeći asfaltni zastor koji je bio u jako lošem stanju te je nakon tamponiranja postavljen novi sloj asfalta. Uz cestu su postavljeni betonski rubnjaci i javna rasvjeta kojom je obuhvaćen dosad neosvijetljeni dio ulice.

Grad Dubrovnik ove je radove proveo u okviru redovitog održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na svom području, putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu. Vrijednost radova uređenja ulice, koje je izveo ugovorni izvođač Tehnogradnja d.o.o., iznosi oko 32 tisuća eura, odnosno 240 tisuća kuna. Za postavljenje rasvjete Grad Dubrovnik osigurao je dodatnih 9 tisuća eura, odnosno oko 67 tisuća kuna.

Foto/Video: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist