Zanimljivosti

Završena radionica o međuklasterskoj suradnji

Završena radionica o međuklasterskoj suradnji

Završena je dvodnevna radionica „Međuklasterska suradnja u turizmu i razvoj zajedničkih turističkih proizvoda u pograničnom području“, koja se održavala 19. i 20. prosinca Hotelu Lero.

Radionicu su organizirali projektni partneri: Hrvatska gorska služba spašavanja, HGK – Županijska komora Dubrovnik u suradnji s prekograničnim partnerima: UNDP Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore te Gorska služba spašavanja Crne Gore.

Navedena radionica je dio aktivnosti u sklopu IPA prekograničnog projekta s Crnom Gorom, pod nazivom DIOD „Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu“ i bila je namijenjena turističkim agencijama, turističkim vodičima te svima potencijalno zainteresiranima za prekograničnu suradnju u turizmu, s posebnim naglaskom na avanturistički turizam.

Interaktivnim sudjelovanjem na radionici polaznici su uz mentorsku pomoć konzultanta identificirali postojeće turističke itinerare, razinu suradnje, marketinga i sl. Dvodnevna radionica rezultirala je prijedlogom novih turističkih itinerara koji će biti dodatno razrađeni na idućoj radionici u siječnju 2014. godine koja će se održati u Herceg Novom, na kojoj će također sudjelovati zainteresirani turistički djelatnici s obje strane granice.

Rezultat ovih radionica bit će također formiranje klasterskih inicijativa koje će stvoriti sustav, infrastrukturu za realizaciju novih, kroz radionice kreiranih, turističkih itinerara, ali isto tako klasterske inicijative će biti osnova za apliciranje na neke nove EU fondove.

Pročitajte još

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist