Grad

ZAVRŠENA DIOBA Osnovna škola Montovjerna od 1. rujna zasebna ustanova

ZAVRŠENA DIOBA Osnovna škola Montovjerna od 1. rujna zasebna ustanova

Osnovna škola Montovjerna od prvog će rujna biti zasebna ustanova.

Naime, završen je postupak izrade diobene bilance Osnove škole Lapad i OŠ Montovjerna čime je, nakon ishođenja uporabne dozvole, rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku rada te opremanja, ispunjen i posljednji preduvjet za uredni početak izvođenja nastavne godine u novoj gradskoj školi, kako prenose iz Gradske uprave.

Naime, diobenom bilancom na dan 31. prosinca 2019. godine utvrđena je podjela nekretnina, pokretnina, financijskih sredstava te prava i obveza između dviju osnovnoškolskih ustanova.

Sastavni dio bilance su Odluka o podjeli Osnovne škole Lapad, koju je Gradsko vijeće donijelo 10. prosinca 2019. godine na 26. sjednici, niz financijsko-planskih dokumenata, popisi pokretnina – osnovnih sredstava i sitnog inventara za obje škole, izvaci iz zemljišnih knjiga te popisi svih zaposlenika, uključujući i popis onih zaposlenika koje će svoj rad nastaviti u novoj školi. Zaposlenici koji će ovom diobom biti zaposleni u ustanovi OŠ Montovjerna nastavljaju sa svim pravima i obvezama koje su imali kao zaposlenici OŠ Lapad.

Poslovni učinci podijele između OŠ Lapad kao ustanove koja se dijeli i OŠ Montovjerna (ustanova koja preuzima) nastupaju prvog dana sljedećeg mjeseca poslije izdavanja Rješenja o početku rada OŠ Montovjerna, a koje Rješenje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske izdalo u kolovozu.

Podsjetimo, Osnovna škola Montovjerna prva je škola koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. U potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za učenike od prvog do osmog razreda. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist