Grad

Izvode se sustavi vodoopskrbe i odvodnje na području Mokošice i Štikovice

Izvode se sustavi vodoopskrbe i odvodnje na području Mokošice i Štikovice

Napreduju radovi Vodovoda Dubrovnik na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom.

Na dijelu gradilišta u Mokošici, gdje je investicija u svibnju i započela, do sada su izvedeni radovi u dužini od 900 metara, a što predstavlja otprilike trećinu ukupnog zahvata na tom području. Ukupno je postavljeno oko 1,8 kilometara cjevovoda. Samo na području Mokošice izgradit će se oko 3,5 kilometara novih cjevovoda odvodnje i 2,5 kilometara cjevovoda vodoopskrbe. Trenutno se radovi odvijaju u ulicama Na moru, Za Beledinovo, Putu za Pobrežje te Putu od Osojnika.

Istovremeno je u Štikovici izvedeno 480 metara cjevovoda vodoopskrbe, i to na području od tamošnje vodospreme do ulaza u naselje, a što predstavlja četvrtinu ukupne predviđene dužine. Početkom sljedećeg tjedna kreću radovi na području sjevernog ulaza u Štikovicu do samog naselja.

Radovi se izvode fazno, a u okviru 44 milijuna kuna vrijedne investicije izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te staroj Mokošici. Ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka. Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci.

Veći dio investicije, oko 75 % iste, Vodovod je prijavio na 881.208.682,00 kuna vrijedan EU projekt Aglomeracija Dubrovnik, za koji je u srpnju ishodovano odobrenje u nacionalnoj proceduri od strane Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.

Paralelno s radovima na trasi vodovodne i kanalizacijske mreže, Grad Dubrovnik na području Mokošice izvodi i zahvat rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete. Postavljaju se stupovi za rasvjetu visine pet i šest metara u ulicama Put od Osojnika, Put za Pobrežje, Za Belendinovo, Za Kontralovo, Od fontane, Uz skaline, Put na more i ulica Na moru, ukupne dužine 3080 metara. Investicija vrijedna 797.524,54 kuna bez PDV-a osigurat će energetski učinkovitu i ekološku javnu rasvjetu te kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa za sve sudionike.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist