Županija

Završen projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke Drače vrijedan gotovo četiri milijuna kuna

Završen projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke Drače vrijedan gotovo četiri milijuna kuna

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima obišao je završeni projekt rekonstrukcije i dogradnje luke Drače. Riječ je o projektu vrijednom gotovo četiri milijuna kuna koji su zajedno sufinancirali Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Općina Janjina.

U sklopu projekta uređena su 44 komunalna veza za lokalno stanovništvo te je tamošnja riva zaštićena od udara vjetra. Tehnički pregled završenog projekta odrađen je u četvrtak te se očekuje ishođenje uporabne dozvole.

-I ovaj projekt prvenstveno je namijenjen našim sugrađanima ovdje s područja Janjine. I ovi komunalni vezovi dio su našeg programa kojim ćemo, do kraja ovog mandata, ukupno izgraditi 1500 komunalnih vezova. Podsjetit ću na završeni projekt luke Porto Uš, tu je još i Račišće i, naravno, projekti u pripremi poput izgradnje vezova u Dubrovniku ili luke Kneže na Korčuli – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

U obilasku luke Drače, uz župana Dobroslavića, bili su i zamjenik župana Joško Cebalo, načelnik Općine Janjina Vlatko Mratović, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac.

Pročitajte još

DVD METKOVIĆ: ‘JOŠ SMO TU’ Vatrogasci se i dalje bore s posljedicama nevremena

Dulist

POPLAVE U DOLINI NERETVE Ravnateljstvo civilne zaštite: Voda je prodrla u nekoliko objekata

Dulist

Olujno nevrijeme zahvatilo dolinu Neretve

Dulist