Grad

Zavod za hitnu medicinu dobio gradski stan za smještaj doktora

Zavod za hitnu medicinu dobio gradski stan za smještaj doktora

Gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić potpisali su ugovor o davanju u najam stana u vlasništvu Grada Dubrovnika za potrebe rada ove javnozdravstvene ustanove. Zavod za hitnu medicinu gradski stan koristit će za smještaj doktora medicine isključivo za rad u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi na području Grada Dubrovnika. Stan se nalazi u Gružu i površine je 40,67 metara kvadratnih.

Naime, Grad Dubrovnik promptno je odgovorio je na zamolbu Zavoda od 9. veljače, za davanjem u najam gradskog stana te je ustupio trenutno raspoloživ stan, a sukladno odredbama Odluke o najmu stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika. Općepoznato je, ističu iz gradske uprave, da u Dubrovniku postoji manjak medicinskog kadra, a najveći uzrok tome je nedostatak i visoka cijena smještajnih kapaciteta. Da bi se popunili timovi hitne medicine i osigurao kontinuitet u pružanju zdravstvene zaštite, doktori medicine dolaze na rad u zdravstvenu ustanovu s područja cijele Republike Hrvatske te Zavod za hitnu medicinu stoga ima neodgodivu potrebu za stanovima za smještaj gostujućeg kadra.

-Iako nije formalni osnivač ove ustanove niti je institucionalno nadležan za javno zdravstvo, Grad Dubrovnik planski i u kontinuitetu brojnim donacijama pomaže zdravstveni sektor te je snažan partner Zavodu za hitnu medicinu, ali i Domu zdravlja, Općoj bolnici Dubrovnik kao i drugim ustanovama koje skrbe o zdravlju i sigurnosti građana, poput HGSS-a i Crvenog Križa. Primarni interes Grada Dubrovnika jest svojim građanima osigurati najbolju moguću razinu zdravstvene usluge, a u mandatu ove gradske uprave stanovi su na korištenje ustupljeni Domu zdravlja (za smještaj pedijatrice) te dubrovačkoj Općoj bolnici – navode iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist