Zanimljivosti

Zaustavite sječu u uvali Lapad!

Zbog ponovne sječe ispod hotela Park, Zeleni Forum Rijeke dubrovačke, Eko-Omblići i Zeleno Sunce uputili su apel pod naslovom „Zašto dozvoljavate ovoliku devastaciju gradskih zelenih oaza u posljednje vrijeme?!!“

Apel prenosimo u cijelosti

-Zajedno sa našim brojnim sugrađanima koji cijene i štuju zelenilo naše ekološke udruge su ponovo ovih dana bile suočene sa nemilom devastacijom –sječom vrijednog  mediteranskog zelenila (maslina,lovorika,borova,čempresa ) zelenila našega Grada-ovog puta ispod Hotela Park  u okružju nekad popularnog Marijinog dvorca odmah uz omiljenu Lapadsku šetnicu pored plaže u uvali  Lapad. Pitamo se dokle ćemo brojiti sasječena stabla našega Grada nekada uokvirena bujnim mediteranskom vegetacijom ?

Obišli smo odmah jutros po dojavama na naš Zeleni telefon Eko-Fon ovaj ekocid ispred Hotela Park  i zgrozili se…više od 30 mediteranskih stabla je posječeno, ali koliko  smo mogli zaključiti ..još će biti sječe …sasječena stabla se odmah odnose, a vidjeli smo da su se neka odmah u perivoju spalila! Tragedija po gradsko zelenilo je veća na ovom prostoru jer je lani u ovo isto vrijeme okolo Hotela Park posječeno više od 50 mediteranskih stabala ponajviše maslina! Iako je  Hotel  Park u privatnom vlasništvu mišljenje su i naši sugrađani i mi da ne bi smio ovako bezdušno i nemilice sjeći naše autohtono zelenilo…bojimo se da bi to mogao činiti vlasnik u svojoj zemlji –Italiji??? Kako su nam neki sugrađani danas rekli, a i prošli put neki djelatnici hotela, vlasnik  izgleda ne voli baš  naša mediteranska  visoka stabla nego niska  i neobična što se može vidjeti ispred recepcije hotela.!!

Što reći nego ,zaustavite što prije ovu nemilu sječu u uvali Lapad koja će ako se ovako nastavi  ostati   bez i jednog mediteranskog stabla!-navodi se u apelu kojeg potpisuje Jadranka Šimunović.
 
                                                         

Pročitajte još

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Kad je osmijeh tu, dosta je i običan kolut

Zvonimir Pandža

[SVE VEĆI TREND U SVIJETU] Znate li što je plogging?

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Tijekom istraživanja izvorišta Omble pronađena čovječja ribica!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija