Zanimljivosti

Zaustavite sječu u uvali Lapad!

park0031

Zbog ponovne sječe ispod hotela Park, Zeleni Forum Rijeke dubrovačke, Eko-Omblići i Zeleno Sunce uputili su apel pod naslovom „Zašto dozvoljavate ovoliku devastaciju gradskih zelenih oaza u posljednje vrijeme?!!“

Apel prenosimo u cijelosti

-Zajedno sa našim brojnim sugrađanima koji cijene i štuju zelenilo naše ekološke udruge su ponovo ovih dana bile suočene sa nemilom devastacijom –sječom vrijednog  mediteranskog zelenila (maslina,lovorika,borova,čempresa ) zelenila našega Grada-ovog puta ispod Hotela Park  u okružju nekad popularnog Marijinog dvorca odmah uz omiljenu Lapadsku šetnicu pored plaže u uvali  Lapad. Pitamo se dokle ćemo brojiti sasječena stabla našega Grada nekada uokvirena bujnim mediteranskom vegetacijom ?

Obišli smo odmah jutros po dojavama na naš Zeleni telefon Eko-Fon ovaj ekocid ispred Hotela Park  i zgrozili se…više od 30 mediteranskih stabla je posječeno, ali koliko  smo mogli zaključiti ..još će biti sječe …sasječena stabla se odmah odnose, a vidjeli smo da su se neka odmah u perivoju spalila! Tragedija po gradsko zelenilo je veća na ovom prostoru jer je lani u ovo isto vrijeme okolo Hotela Park posječeno više od 50 mediteranskih stabala ponajviše maslina! Iako je  Hotel  Park u privatnom vlasništvu mišljenje su i naši sugrađani i mi da ne bi smio ovako bezdušno i nemilice sjeći naše autohtono zelenilo…bojimo se da bi to mogao činiti vlasnik u svojoj zemlji –Italiji??? Kako su nam neki sugrađani danas rekli, a i prošli put neki djelatnici hotela, vlasnik  izgleda ne voli baš  naša mediteranska  visoka stabla nego niska  i neobična što se može vidjeti ispred recepcije hotela.!!

Što reći nego ,zaustavite što prije ovu nemilu sječu u uvali Lapad koja će ako se ovako nastavi  ostati   bez i jednog mediteranskog stabla!-navodi se u apelu kojeg potpisuje Jadranka Šimunović.
 
                                                         

Pročitajte još

ISTRAŽIVANJE POKAZALO 87 posto Hrvata izloženo stresu, žene pogođenije od muškaraca

Dulist

DJEČICA IZ ‘IZVIĐAČA’ Iznenađenje za tete i roditelje, Rim Tim Tagi Dim na Gracu

Ivana Mijić Vulinović

NA DANAŠNJI DAN 1944. Rođen dugogodišnji glumac KMD-a Krunoslav Šarić

Dulist