Zanimljivosti

Eko-Omblići poslali statuu morske kornjače

Na poziv udruga Ekooptimist  Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy  pridružila  se svjetskoj eko-akciji  pod nazivom  Blue Turtles of Change koja ukazuje na  važnost očuvanja životinjskih vrsta i same prirode među kojima su i morske kornjače.

Organizacija  Blue Turtles of Change iz San Franciska osmislila je ovu važnu  eko-akciju za zaštitu kornjača u čitavom svijetu na način da je izradila  statuu od mesinga na morsku kornjaču koja putuje čitavim planetom, a služi kao model i platforma za jačanje svijesti u svijetu o potrebi očuvanja morskih kornjača, mora, oceana i cjelokupnog ekosustava.

Statua morske kornjače doputovala je iz Dubrovnika iz udruge Eko-Omblići u  udrugu Ekooptimist u Zagreb.

Poznato je Morske kornjače danas su jedni od najugroženijih morskih organizama pa tako i u Jadranu. Najčešće stradavaju u ribarskim mrežama. Procijenjeno je da svake godine u Jadranu oko šest tisuća morskih kornjača slučajno završava u ribarskim mrežama. Ugrožavaju ih i motorne brodice, te zagađenost mora.  .

Svjetska kornjača putuje dalje danas u Osijek u udrugu Glorija Maris koji imaju stalnu izložbu školjaka i vodenog svijeta, najveću u Hrvatskoj i u Srednjoj Europi, gdje će se moći razgledati.
 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ‘Čuvajmo pisce i glumce, jer pisci su Riječ, a glumci Govor’

Dulist

HUMANITARNI BUVLJAK Čak 2424 eura prikupljena za Udrugu Down sindrom!

Dulist

Sportski duh, navijanje, smijeh i radost zavladat će u utorak župskom školom!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija