DuList IN

ZARADITE DOBAR DŽEPARAC STATIRANJEM U Gradu se opet nešto zanimljivo snima

Za potrebe snimanja filma na području grada Dubrovnika i okolice u periodu od 5.10 do 23.10. 2020. tražimo statiste različitih profila: žene i muškarce u dobi od 16 do 70 godina – napisali su na svojoj Facebook stranici iz Embassy Films Croatia.

Sve zainteresirane za statiranje, mole da dođu na audiciju koja će održati u srijedu, 16. rujna u Kongresnoj dvorani Hotela Dubrovnik Palace od 11 do 13 sati te od 14-18 sati.

– Prilikom dolaska na audiciju obavezno ponesite maske! – napomenuli su.

Mada iz Embassija nisu potvrdili o čemu je riječ, zanimljivo je napomenuti kako će naš grad uskoro postati mjesto odvijanja radnje novog nastavka SF trilera The Islander.

Kako doznaje Jutarnji list, u njega je uključen niz istaknutih imena iz SAD-a, Velike Britanije, Hrvatske i Srbije poput Jamesa Cosma (Braveheart), Caroline Goodall (Schindler’s List), Gorana Bogdana, Sergeja Trifunovića i Slavka Sobina, a pomoću specijalnih efekata i tehnologije Dubrovnik je pretvoren u fiktivni grad Argos, gdje glavnu riječ vodi David Sudd (Star Trek: Beyond, Hobbit, X-men i Harry Potter), stručnjak za geomapping i stvaranje vizualnog svijeta u postprodukciji.

– Zbog pozitivnih iskustava prethodnih produkcija u Dubrovniku, kao što su ‘Igre prijestolja’, ‘Ratovi zvijezda’ i ‘Robin Hood’, Hrvatska i Dubrovnik su se ucrtali na mapi perspektivnih filmskih lokacija. U ovim trenucima međunarodna filmska industrija s velikim zanimanjem prati naš projekt. Na neki način predstavljamo svojevrsnu enigmu u pozitivnom smislu. Radi proboja covida-19 u filmske ekipe ovih su dana zaustavljene brojne svjetske produkcije, poput ‘Batmana’ i ‘Matrixa’. Filmska zajednica je željna i gladna pozitivnih priča – izjavio je za Jutarnji producent Neb Chupin.

Ekipa je na snimanju strogo podijeljena po odjelima: kostimografi, ekipa za vizualne efekte, kamermani, režiseri, ostalo kreativno osoblje, glumci i statisti – svi zasebno pripremaju svoje segmente unutar pripadajuće izolirane jedinice, a interakcija između jedinica se svodi na svega nekoliko kontakata, pri čemu su, osim maski, za sve sudionike obavezna i posebna sigurnosna odijela, pojašnjeno je.

Pročitajte još

VESLA NA DASCI, BICIKLIRA, ISPIJA KAVU Roman Abramovič i ove godine ljetuje na Mljetu

Dulist

OD CRTANJA 3D OLOVKAMA DO PAPERCRAFTA Mnoštvo mališana odazvalo se radionicama uz 75 godina tehničke kulture

Dulist

VIDEO Pogledajte kako uživaju, sa super jahte na Lopudu uzletio helikopter

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija