DuList IN

Manifestacijom ‘Trganje’ započela berba grožđa u Konavlima

Manifestacijom 'Trganje' započela berba grožđa u Konavlima

Agroturizam Konavle u petak je osmi put zaredom organizirao manifestaciju Trganje čime je i simbolično započela ovogodišnja berba grožđa u Konavlima s ciljem promoviranja Konavla kao vinogradarskog i vinarskog kraja. U prekrasnom ambijentu vrta i vinograda Seosoke kuće Čilipi, obitelji Novaković, brojni sudionici su “potrgali” grožđe koje je potom prerađivano na tradicionalni i suvremen način. Program su upotpunili članovi KUDa Čilipi i mladi svirači u narodnim nošnjama.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, zbog trenutne situacije, su po prvi put izostali turisti. Ipak, ovom prilikom nastavljena je suradnja Agroturizma Konavle s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik, pa su učenici trećeg razreda, predvođeni profesorom Lukom Šimunovićem imali edukativno-zabavno popodne. Osim sudjelovanja u berbi i tradicionalnoj preradi grožđa učenici su upoznati s poslovanjem agroturizma na dobrom primjeru Seoske kuće Čilipi, a bilo je vremena i za druženje i jahanje na konjima po imanju.

Konavoski vinar Đuro Pendo je zadužen ove godine od ubranog grožđa napraviti bačvu vina koja će se otvoriti i kušat na otvaranju manifestacije “13. Mirisi Božića u Konavlima” ovoga prosinca.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist