Kultura

Započinju Linđovi festivalski nastupi ispred Katedrale

Započinju Linđovi festivalski nastupi ispred Katedrale

Festivalski ansambl Linđo tradicionalno će nastupiti u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara i to ispred Katedrale, prvi puta već u petak, 23. srpnja s početkom u 21:30, a zatim i 22. kolovoza u 21:00 sat.

Folklorni ansambl Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a njegove tradicionalne festivalske nastupe koji svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine, uvijek rado posjećuje kako strana tako i domaća publika. Kolo linđo se tako, uz festu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i brojna druga kulturna dobra iz raznih hrvatskih krajeva, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH. Za ovogodišnje festivalske nastupe koji će se umjesto na njihovoj tradicionalnoj pozornici na tvrđavi Revelin održati ispred Katedrale, Linđo je pripremio raznovrstan i zanimljiv program, a uključuje neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, posavske plesove, stare splitske plesove, valpovačke plesove, plesove iz Međimurja, iz Baranje, vrličko kolo te bunjevačke plesove uz glazbene točke.

Ulaznice za Linđove nastupe na 72. Igrama dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, ali i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9:00 do 21:30 sati te na lokacijama izvedbi dva sata uoči početka programa.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde, što podrazumijeva održavanje fizičke distance od jednog sjedećeg mjesta uz obvezno nošenje maski.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist