DuList IN

Zanimljiv program obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Centru za mlade dubrovnik

Zanimljiv program obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Centru za mlade dubrovnik

Članovi civilno-javnog partnerstva Centar za mlade Dubrovnik obilježit će 21. Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza prigodnim programom u svojim prostorijama na adresi Pape Ivana Pavla II 44A.
Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju.
Ovogodišnji program započinje pregledom Centar za mlade Jučer, Danas, Sutra od strane predstavnika Grada i organizacija civilnog društva. Nakon toga će RC Modeli demonstrirati svoje primjerke letjelica, plovila te upriličiti mini utrku vozila koja razvijaju brzinu do 100 km/h u roku od 3 sekunde.
Centar za karijere mladih te ESN Dubrovnik najavit će dva zanimljiva događanja koja nas očekuju ove jeseni. Prvo od njih je EXPO smotra , događaj koji će u listopadu 2021. predstaviti visokoškolske obrazovne programe i ustanove više od 2000 učenika s područja Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Potom će se najaviti i aktivnosti iz područja Konferencije o budućnosti Europe kao važnom događanju koji za cilj ima pokretanje široke i otvorene političke rasprave o budućnosti Europske unije.
Iz novoosnovane udruge Mladi Grada iskusni mladi pružatelji prve pomoći predstavit će važnost prepoznavanja hitnih medicinskih situacija i neke temeljne vještine i postupke koje u tim momentima znače razliku između života i smrti.
U večernjim satima u novoj sezoni Kluba mladih znanstvenika, UR Instituta, održat će se radionica Uvod u kemoinformatiku, bioinformatiku i suvremeno farmaceutsko inženjerstvo na računalu (in-silico drug design) u kojoj polaznici mogu sami popravljati molekule ketonala, pratiti što se događa kada se atom dušika zamjeni npr. sumporom, koristiti suvremene alate i simulacije te se naći u virtualnoj stvarnosti posred šiljastog proteina korona-virusa.
Exposure Lab i Udruga Bonsai će u velikoj sali Centra prikazati nagrađivani dokumentarac The social dilemma uz dodatno nasnimljene materijale i moderiranu diskusiju. Stručnjaci iz industrije u ovom pozivu na buđenje razotkrivaju sa čime se sve u biti susreće prosječan korisnik društvenih mreža i kako je sustav postavljen. Prijaviti se možete ovdje.
U petak je zadnja od četiri radionice crtanja koju vodi mlada volonterka Sarah Gorinjac a koja se fokusira na portrete u tehnici ugljen.
I na kraju, ali ne i najmanje važno Informatički klub Futura, Kenova Gaming, a sve uz podršku Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika u subotu vam spremaju virtualni gaming turnir WarZone – na koji se možete prijaviti ovdje.
Za više informacija posjetite Facebook stranicu Centra za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist