Aktualno

ŽALBA NA ŽALBU… Ne prestaje ‘gorjeti’ oko javne rasvjete

ŽALBA NA ŽALBU... Ne prestaje 'gorjeti' oko javne rasvjete

Žalba na žalbu na žalbu na žalbu – čini se kako priča s dubrovačkom javnom rasvjetom ne prestaje ‘gorjeti’ – stigla je i treća žalba izjavljena na dokumentaciju o nabavi, odnosno predmetu nabave Modernizacije javne rasvjete Grada Dubrovnika.

Žalba je objavljena u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske (EOJN), a izjavljena je protiv dokumentacije o nabavi. Inače, otvaranje ponuda trebalo se odviti 17. kolovoza, doznaje DuList, no zagrebački Tep žalio se u cilju odgode projekta. Druga žalba, objavljena 5. rujna , stigla je od tvrtke Elektrokovina plus d.o.o.

Uslijedila je nakon ispravka Grada Dubrovnika na EOJN. Naime, Grad je objavio Obavijest o izmjenama ili dodatnim informacijama 28. kolovoza, a otvoreni postupak je procijenjene vrijednosti 10.960.000,00 kuna. Rok za dostavu ponuda/zahtjeva za sudjelovanje je danas, 6. rujna, do 10 sati.

Podsjetimo, u srpnju je Grad Dubrovnik zbog dva usvojena žalbena navoda u postupku javne nabave za rekonstrukciju javne rasvjete morao izmijeniti dokumentaciju kako bi se proces nabave mogao nastaviti.
Tijekom postupka tri tvrtke – Lipapromet, TEP i Hrvatski Telekom – su podnijele žalbe s ukupno sedam žalbenih navoda u srpnju ove godine.

-Dva žalbena navoda od sedam istaknutih su ocijenjena kao osnovana. Grad Dubrovnik upućen je na to da izmjeni u navedenom segmentu dokumentaciju, nakon čega se navedeni proces javne nabave može nastaviti. U okviru izjavljenih žalbi Grad Dubrovnik mora platiti iznos od 5.000 kuna svakom žalitelju, odnosno sveukupno 15.000 kuna – naglasili su tada iz Gradske uprave a gradonačelnik Mato Fraković održao je i izvanrednu konferenciju za medije na dan 22. srpnja na kojoj je, kako je tada istaknuo, htio otkloniti dvije neistine koje su se pojavile u javnom prostoru, a odnose se na poništavanje natječaja i pogodovanje. Tada održanu konferenciju i tijek postupka javne nabave donosimo u vezanim vijestima, a čini se kako će se priča oko dubrovačke javne rasvjete još neko vrijeme držati ‘prigušenom’.

Inače, projektom izmjene javne rasvjete Grad Dubrovnik planira modernizirati sustav javne rasvjete u vlasništvu Grada Dubrovnika, prema glavnom projektu modernizacije javne rasvjete. Cilj je, među ostalim su naveli iz Grada Dubrovnika, osigurati znatne uštede električne energije, smanjiti emisije CO2… Projektom se predviđa nabava 3739 novih LED rasvjetnih tijela, demontaža postojeće javne rasvjete, montaža novih rasvjetnih tijela, ekološki prihvatljivo i u skladu sa propisima zaštite okoliša zbrinjavanje ambalaže te električnog – elektroničkog otpada.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist