Županija

Žaklina Marević nova je pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine

Žaklina Marević nova je pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine. Vijest je to koja je zapravo prošla ‘ispod radara’ sve dok iz županije ove srijede nisu poslali priopćenje o obilasku domova diljem županije gdje je zamjenik župana Joško Cebalo bio u pratnji pročelnice Žakline Marević. Upravo je u priopćenju o obilasku Marević prvi put nazvana pročelnicom. Natječaj za pročelničko mjesto ovog upravnog odjela bio je raspisan krajem studenog, a na toj je poziciji prije Marević bila Nikolina Kraljević.

Žaklina Marević bila je zamjenicom župana Nikole Dobroslavića u prethodnom mandatu sve dok nije došlo do izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi zbog čega se župan morao ‘odreći’ jednog od zamjenika. Marević je ipak ostala bliska županiji te je postala savjetnicom župana Dobroslavića, a sada se nalazi i u novoj ulozi pročelnice. Marević je nakon izbora trebala ući i u Županijsku skupštinu kao vijećnica, međutim, svoje je mjesto prepustila vijećnici Ani Prusac.

Ipak, iako nije bila vijećnicom, moglo ju je se vidjeti na svakoj sjednici Županijske skupštine. Za DuList je u srpnju 2021. u razgovoru otkrila i kako razmišlja o povratku svojim učenicima kao učiteljica u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću, što joj je velika ljubav, međutim, i tada nam je naglasila kako to što je stavila svoj vijećnički mandat u mirovanje ‘ne znači da je završila s politikom’.

 

Pročitajte još

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Sutra će doći do izmjena na Libertasovoj liniji 25

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija