Županija

Žaklina Marević nova je pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine

Žaklina Marević nova je pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine

Žaklina Marević nova je pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine. Vijest je to koja je zapravo prošla ‘ispod radara’ sve dok iz županije ove srijede nisu poslali priopćenje o obilasku domova diljem županije gdje je zamjenik župana Joško Cebalo bio u pratnji pročelnice Žakline Marević. Upravo je u priopćenju o obilasku Marević prvi put nazvana pročelnicom. Natječaj za pročelničko mjesto ovog upravnog odjela bio je raspisan krajem studenog, a na toj je poziciji prije Marević bila Nikolina Kraljević.

Žaklina Marević bila je zamjenicom župana Nikole Dobroslavića u prethodnom mandatu sve dok nije došlo do izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi zbog čega se župan morao ‘odreći’ jednog od zamjenika. Marević je ipak ostala bliska županiji te je postala savjetnicom župana Dobroslavića, a sada se nalazi i u novoj ulozi pročelnice. Marević je nakon izbora trebala ući i u Županijsku skupštinu kao vijećnica, međutim, svoje je mjesto prepustila vijećnici Ani Prusac.

Ipak, iako nije bila vijećnicom, moglo ju je se vidjeti na svakoj sjednici Županijske skupštine. Za DuList je u srpnju 2021. u razgovoru otkrila i kako razmišlja o povratku svojim učenicima kao učiteljica u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću, što joj je velika ljubav, međutim, i tada nam je naglasila kako to što je stavila svoj vijećnički mandat u mirovanje ‘ne znači da je završila s politikom’.

 

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist