Županija

ZAKLADA ‘OTAC IVAN FIOROVIĆ’ Dodijeljene četiri stipendije i prikupljene donacije za obitelj preminulog Damira Ilića

srce

Na sjednici Upravnog odbora Zaklade ‘Otac Ivan Fiorović’ održanoj u srijedu u Cavtatu, donesena je Odluka o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2022./2023. godinu sukladno kojoj će Zaklada dodijeliti ukupno četiri stipendije.

Tajnik Zaklade Mario Curić istaknuo je ovom prilikom kako će Zaklada u ovoj akademskoj godini stipendirati dva studenta i dvije učenice srednjih škola iz Konavala koji pohađaju fakultete i srednju školu izvan Dubrovačko-neretvanske županije. Stipendije iznose 200 eura mjesečno, a uplaćuju se tijekom deset mjeseci.

Radi se o dvije učenice srednje škole veterinarski tehničar u Kaštel Štafiliću; Jeleni Scmuch i Miji Tošić te studentu softerskog inženjerstva u Glasgowu, Velika Britanija Luki Rokolju i studentu Agronomskog fakulteta u Zagrebu Luki Puliću.

Ova šesta po redu sjednica Upravnog odjela Zaklade je ujedno bila i prva pod novim upraviteljem, Ivom Radonićem, koji je ovom prilikom članove Upravnog odbora izvijestio i kako je tijekom akcije za pomoć obitelji nesretno stradalog Damira Ilića koju je prije više od mjesec dana pokrenula Zaklada, prikupljeno 17.741 eura i ta će sredstva uskoro biti uplaćena obitelji Ilić. Upravitelj Radonić se zahvalio svim fizičkim i pravnim osobama koji su se odazvali ovoj akciji i još jednom pokazali veliku solidarnost s onima kojima je potrebna pomoć.

Pročitajte još

U ŽUPI SV. VLAHA U STONU Međunarodna izložba o euharistijskim čudima

Dulist

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist