Politika

‘Zaiskrilo’ između Kosović i Ćurčije oko dopisa kojeg ni župan nije vidio

'Zaiskrilo' između Kosović i Ćurčije oko dopisa kojeg ni župan nije vidio

Na 13. sjednici Županisjke skupštine zaiskrilo je između predsjednice Županijske skupštine Vilme Kosović i SDP – ove vijećnice Kristine Ćurčije. Naime, Ćurčija je pokušala vijećničko pitanje postaviti Kosović, što poslovnikom nije dozvoljeno, a to je argumentirala činjenicom da je određeni dopis koji je glavna tajnica Komore dentalne medicine uputila upravo Kosović ‘na ruke’.

-Ne možete meni postavljati vijećnička pitanja – poručila je Kosović, na što je Ćurčija rekla kako je predsjednica dužna Skupštini podastrijeti svaki dokument koji dođe, a da je na nju naslovljen, a Kosović joj je pokušala oduzeti riječ.

-Ne možete mi oduzeti riječ, nisam ‘probila’ dozvoljeno vrijeme – uzvratila je Ćurčija.

Riječ je bilo o dopisu u kojem glavna tajnica ove Komore traži od Županijske skupštine smanjenje koeficijenta zakupnine poslovnih prostora liječnicima dentalne medicine u Domovima zdravlja s 1,3 na 1. Dopis je, istaknula je Ćurčija, stigao 19. rujna te ju je zanimalo što se po tome pitanju poduzelo.

Odgovorio joj je župan Nikola Dobroslavić naglasivši kako mu dopis nije došao ‘u ruke’, ali da će ga pomno iščitati kada ga dobije.

-Što se tiče dopisa provjerit ćemo ga. Ne znamo zašto je on toliko važan za ovu Skupšrinu, zar bismo se trebali pokloniti na svaki dopis koji dođe? Ja ga nisam vidio, promotrit ću ga kad dođe do mene – rekao je župan, a Ćurčija mu je uzvratla kako mu je ‘postala praksa gubiti dopise’.

Vijećnica Ćurčija postavila je još dva pitanja i to vezano za odluku Skupštine na prošloj sjednici kojom je regulirana visina zakupnine poslovnih prostora u Domovima zdravlja, u kojoj ju je zanimalo je li došlo do ozbiljne pogreške priliom javnog savjetovanja te je li odluka Skupštine stoga nezakonita.

-Nije se radilo o odluci o povećanju zakupnina nego onoj o kojoj su se odredile zakupnine. Prije smo imali linearnu odluku. Novom odlukom jedan dio korisnika dobio je povoljnije cijene, drugi nešto više, a to smo sve obrazložili. Donijeli smo odgovarajuću odluku. Nije to nikakva loša poruka liječnicima. Poruka je da vodimo brigu o svim segmentima društva. Od 2009. mi odgovaramo za funkcioniranje županije, sve su naše odluke suvisle jer da nisu netko bi ih već oborio – rekao je Dobroslavić.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist