Aktualno

Zahvaljujući ‘Palčićima’ dubrovačka Pedijatrija bogatija za dva nova uređaja

Zahvaljujući 'Palčićima' dubrovačka Pedijatrija bogatija za dva nova uređaja

Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik bogatiji je za dva nova uređaja koja služe za dijagnostiku i liječenje novorođenačke žutice. Uređaje je bolnici donirao Klub roditelja nedonoščadi ‘Palčići’, a vrijedni su oko 60 tisuća kuna. Palčićima se u ime bolnice zahvalio ravnatelj dr. Marijo Bekić istaknuvši kako će ovi uređaji jako pomoći u svakdonevnom radu s našim najosjetljivijim, malim pacijentima. Zahvalio se i voditeljici Odjela pedijatrije dr. Mariji radonić koja je napravila sve da se ova hvalevrijedna donacija i realizira.
Sredstva za kupnju ovih uređaja prikupljena su akocijom ‘Palčići za Hrvatsku’, a nabavljeni su bilirubinometar (perkutano mjerenje bilirubina) u vrijednosti 32 445,00 kn i fototerapijska lampa u vrijednosti 26 475,38 kn. Uređaji su primjenjivi u neonatologiji te služe za dijagnostiku i liječenje novorođenačke žutice.
Dr. Radonić rekla je kako su uređaji stigli u pravo vrijeme, budući da je riječ o potrošnom materijalu koji ima svoj određeni vijek trajanja. Od srca se zahvalila Klubu roditelja nedonoščadi ‘Palčići’, ne samo na jednokratnim pomoćima već na kontinuiranoj skrbi za najosjetljiviju populaciju.

Predsjednika Kluba roditelja nedonoščadi ‘Palčići’ Željka Vučko istaknula je kako su sredstva za ove uređaje prikupljena u sklopu akcije koja je zapravo nastavak akcije ‘Vratimo palčiće u Petrovu+.
-Nakon potresa u Zagrebu krenuli smo s akcijom za zagrebačke bolnice stradale u potresu. Tu smo prikupili 5 milijuna i 700 tisuća kuna i donirali dvije zagrebačke bolnice opremom koja je stradala u potresu i vratili smo palčiće u Petrovu. No, taj val ljudske dobrote bilo je nemoguće zaustaviti, ljudi su tražili da idemo dalje i da se akcija proširi na sva hrvatska rodilišta – rekla je te dodala kako je tada prikupljeno 2,4 milijuna kuna za preostalih 25 rodilišta u Hrvatskoj. Inače, u 11 godina svoga postojanja, nekoliko mama okupljenih u ovaj klub uspjelo je prikupiti više od 15,5 milijuna kuna za više od 100 uređaja.
-Nastojimo pomoći ljudima koji skrbe o životu i zdravlju naše djece, da to mogu činiti što kvalitetnije. Nadamo se da će i drugi slijediti naš primjer i da će jednoga dana svako dijete bez obzira gdje se ono rodilo, imati najbolji mogući start u život, a o tome ovisi njegova budućnost – zaključila je.

Pročitajte još

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Dulist

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist