Aktualno

Španja: Prikupili smo novac za kupnju električnih kolica mladom Dubrovčaninu!

Prvi izazov Caritasa Dubrovačke biskupije i dubrovačkog paraolimpijca Mihovila Španje pokrenut na platformi “Čini pravu stvar” te putem medija i društvenih mreža podijeljen u javnosti, danas, na Dan biskupijskog Caritasa, uspješno je završen. U samo četiri dana od dana postavljanja izazova prikupljen je potreban novac za kupnju invalidskih kolica jednom mladom sugrađaninu. I ne samo da je potreban iznos prikupljen nego se sakupilo i više novca nego je u izazovu zatraženo, pa će, zahvaljujući tom dodatnom iznosu, biti kupljen bolji model kolice.

-Sretan sam što vas mogu obavijestiti kako smo prikupili potrebna sredstva za električna invalidska kolica našem mladom sugrađaninu! Ponosan sam na sve vas, koji ste se tako brzo odazvali i pomogli, u samo 4 dana od postavljenog izazova. Kako je već sada prikupljeni iznos premašio postavljeni cilj, a akcija završava u 0:00, Caritas Dubrovačke biskupije i ja smo se odlučili za kupovinu boljeg modela kolica, veće brzine i vremena punjenja u iznosu 23.125 kn.  U ponedjeljak, nakon što sve eventualne uplate od vikenda sjednu na račun, izvijestit ćemo vas o točno prikupljenom iznosu. Razliku do 23 tisuće, ako bude potrebe, će pokriti Caritas Dubrovačke biskupije.  Nakon što kolica doputuju do Dubrovnika, obavijestit ćemo vas te ćete moći vidjeti kolica koja ste darovali našem mladom sugrađaninu svakako olakšali, ali i uljepšali život.  Kontaktirali smo ga danas kako će dobiti ovaj model kolica i bio je jako sretan. Što reći, nego veliko HVALA još jednom u moje i Caritasovo ime – naglasio je Španja.  Među donatorima, od kojih su jedni anonimno darivali, a drugi su ostavili svoj potpis, nalazi se, kako su napisali, popodnevna skupina iz Dječjeg vrtića Gruž, iz školske godine 2019./20., generacija djece i tete Maje koja je uplatila iznos prvotno namijenjen za izlet na koji nisu mogli poći, pa su ga odlučili “iskoristiti’’ na najbolji mogući način. Iz Caritasa ističu da će javnost biti obaviješten kada kolica budu kupljena i predana mladiću.

Pročitajte još

Kapetanić, Macan, Milinković i Šuljak počasni članovi DPDS-a

Dulist

Rendžeri pomogli odsukati jedrilicu kraj Polača

Dulist

[SPCO DSUBROVNIK] ‘Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija