Aktualno

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dubrovnkinja Gordana Buljan Flander dala je ostavku na mjestu ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Objavila je to u Dnevniku Nove TV, a nakon što je sudskim putem zatražila zabranu da portal H-Alter piše o njoj i Poliklinici. Odluka Općinskog građanskog suda u Zagrebu zgrozila je hrvatsku javnost, a osudilo ju je i Hrvatsko novinarsko društvo. U Dnevniku Nove TV Buljan Flander obratila se izravno zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, koji je danas smijenio članove Upravnog vijeća Poliklinike.

-Gospodine gradonačelniče, nakon što tri mjeseca nisam uspjela doći do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike – poručila mu je. Dodala je kako je, čim je shvatila da nema podršku gradonačelnika, shvatila da daljnja suradnja neće biti moguća.
Kaže da će zadovoljštinu zbog članaka objavljenih na portalu H-Alter nastaviti tražiti putem suda.
-Ja sam tražila privremenu mjeru isključivo za portal H-Alter s obzirom na to da je dva mjeseca pisao vrlo ružne članke, članke koji su bili puni neistina, koji su defamirali rad stručnjaka poliklinike, rad Poliklinike. Pokušali smo na razne načine i davanjem informacija i uredniku i novinarki utjecati na to da imaju prave informacije. Međutim, iz teksta u tekst informacije su bile sve manje istinite. Poslali smo sedam-osam demantija – rekla je te dodala da nije protiv slobode medija.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist